GündemEğitim

“Yarınlarımız Bugünümüzden Çok Daha Güzel Olacak”

“Yarınlarımız Bugünümüzden Çok Daha Güzel Olacak”

Balıkesir İl Millî Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, TEKNOFEST’te Türkiye İkinciliği elde eden Altıeylül Özel Açı Anadolu Lisesi Öğrencisi Burak Korkusuz’u makamında kabul ederek ödüllendirdi.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ YILDIZ’DAN ÖDÜL

“Teknoloji Üreten Bir Türkiye” sloganı ile bu yıl 24-27 Eylül 2020 tarihleri arasında Gaziantep’te gerçekleştirilen havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’te “SmartCounter” isimli projeleri ile “TÜRKİYE İKİNCİLİĞİ” elde eden Altıeylül Özel Açı Anadolu Lisesi Öğrencisi Burak Korkusuz’u ve Danışman Öğretmeni Hatice Ünal’ı, Altıeylül Özel Açı Anadolu Lisesi Müdürü Ali Sarıkaya ve Öğrenci Velisi Mehmet Emin Korkusuz ile birlikte kabul eden İl Millî Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, elde etmiş olduğu büyük başarı nedeniyle Altıeylül Özel Açı Anadolu Lisesi Öğrencisi Burak Korkusuz’u tebrik etti.

HAYAL KURAN, ARAŞTIRAN, GELİŞTİREN BİR GENÇLİK

40 takımın finale kaldığı yarışmada “İnsanlık Yararına Teknolojiler – Sağlık ve İlkyardım” kategorisinde “SmartCounter” isimli projeleri ile “Türkiye ikinciliği” elde eden Altıeylül Özel Açı Anadolu Lisesi öğrencisi Burak Korkusuz ve Danışman Öğretmeni Hatice Ünal’a bizlere yaşatmış oldukları bu gurur için teşekkür ediyorum diyen İl Millî Eğitim Müdürü Yakup Yıldız: “TEKNOFEST gibi yarışmalarla atılan tohumların, Atatürk’ün belirtmiş olduğu muasır medeniyetler seviyesini yakalamamızda çok önemli bir rol üstlendiğine inananlardanım. Sadece üreten değil; ecdadı gibi göğe bakıp hayal kuran, araştıran, geliştiren bir gençliğe sahip, tam bağımsız ve güçlü bir Türkiye en büyük hedefimiz. O nedenle bu tür yarışmaların devam etmesi ve bu yarışmalara katılan Burak Korkusuz’ların sayısının artması en büyük temennim.”dedi.

“BALIKESİR’DE BİR YOL AÇTI ”

Yıldız, “Öğrencimiz Burak Korkusuz’un Türkiye İkinciliği elde ederek bu anlamda Balıkesir’de bir yol açtığına; Balıkesir’imizin gelecek yıllarda çok daha büyük projelerle bu yarışmalara katılacağına yürekten inanıyorum. Yine inanıyorum ki Burak Korkusuz gibi gençlerimiz sayesinde yarınlarımız bugünümüzden çok daha güzel olacak.” dedi.   Ziyaret, İl Millî Eğitim Müdürü Yakup YIıldız’ın Türkiye İkinciliği elde Altıeylül Özel Açı Anadolu Lisesi öğrencisi Burak Korkusuz’a hediye takdimi ile sona erdi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu