Köşe Yazıları

YAŞAMIN VAZGEÇİLMEZİ TV DEDİKODULARI

Şimdilerde her evde birden fazla sayıda bulunan televizyon yayın hayatına ilk olarak 1936 yılında başlamış ve o dönemlerde tüm dünyada sadece bir kaç yüz insanda bulunuyormuş. Bakın o büyülü kutunun tarihinde nasıl söylentiler var;

  • Ana üssü ABD olan CNN dünyanın geçmişten bugüne en büyük haber kanalı olarak tarihe geçmiş bile.CNN ekibi çok büyük bir teknoloji ile 23 tane uyduyu kullanarak dünya üzerinde yaklaşık 250 ülkeye ulaşıyormuş.
  • Uydu televizyonu 1960’lı yıllarda yayın hayatına başlamış.Bu televizyon aynı zamanda uzayda ki ilk telekominikasyon uydusu olmuş.İlk ticari TV uydusu olan “Early Bird” 1965 yılında üretilmiş.Bugünlerde web ağı üzerinden kontrol edilen uydu sistemi dünyada 24 saat canlı yayın imkanı sunuyor.
  • TV konusunda kendini en çok geliştiren ve hem marka hem de set noktasında çeşitlilik sunan ülke Çinmiş. Çinde 394 milyon TV seti olduğu söyleniyor. Bu bana çok sürpriz olmadı açıkçası. Normal karşılıyorum.
  • Dünyanın en meşhur ve en çok konuk ağarlayan Talk Show sunucusu “Oprah Wnfrey” olmuş.Sunmuş olduğu program ABD’de 11 sezon üst üste en çok izlenen program olmuş ve ayrıca 30 kez Emmy Ödülü kazanmış.
  • George Clooney TV dünyasının en popüler oyuncusuymuş.1996 ve 1997 yıllarında ABD ve İngiltere’de bir bölümü 24 milyondan fazla kişinin izlediği,konusu hastanede geçen bir projede her bölüm için 115 bin dolar alıyormuş.
  • Apollo’nun 1969 yılında aya indiği o tarihi olayı dünyada ki milyonlarca insan TV sayesinde canlı canlı izlemiş.Prens Charles ve Prenses Diana’nın 1981 yılında ki evlilikleri yine TV sayesinde yaklaşık 40 milyon insan tarafından canlı canlı izlenerek tarihe geçmiş. 1997 yılında ise Prenses Diana’nın cenaze töreni yaklaşık 2.5 milyar insan tarafından TV’den canlı yayın ile izlenmiş.
  • 1970 yılında Brezilya ve İngiltere arasında oynanan Dünya Kupası mücadelesi yaklaşık 40 milyon insan tarafından ve yine 1966 yılında ki İngiltere ve Batı Almanya arasındaki Dünya Kupası mücadelesi 35 milyon insan tarafından Tv sayesinde izlenerek tarihe geçmiş.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu