Gündemİlçe HaberleriSiyaset

YAŞAYAN KENT

31 Mart seçim çalışmalarını sürdüren Cumhur ittifakı Altıeylül Belediye Başkan Adayı Hasan Avcı, Bahçelievler Mahallesi’nde 27 dönümlük alan üzerine Gazi Mustafa Kemal Atatürk Yaşam Kompleksi kurmak istediklerini söyledi.

Mst 9729

Avcı yaptığı konuşmada, “Komplekste tenis kortu, yüzme havuzu, spor alanları ve Balıkesir’in ilk Skate Parkı olacak” dedi. Başkan Avcı, “Vatandaşlarımızın sosyal hayat konforunu arttırmamız lazım. Şuan kültür merkezi inşaatımız devam ediyor. ALGEM hizmet binası inşaatımız devam ediyor. ALGEM binamızın içerisinde çocuklarımız için 250 kişilik sinema salonumuz var. Burada çocuklarımızı farklı tiyatro etkinlikler ve sosyal etkinlikler içerisinde bulundurmak istiyoruz. Yine kültür merkezimizde 500 kişilik salonumuz var bu salonumuzda da vatandaşlarımızı farklı etkinliklerle buluşturmak istiyoruz.” İfadelerini kullandı.

Mst 9625

GAZİ MUSTAFA KEMAL SPOR KOMPLEKSİ

 

Vatandaşların nefes alabilecekleri yeşil alan yatırımlarını da arttırmayı hedeflediklerini belirten Avcı konuşmasını şöyle sürdürdü: “Nefes alınan alanlar yapmak istiyoruz. Çevre yolu parkı var, geçmiş dönemde yapılamadı inşallah ize nasip olur, orayı projelendiriyoruz. Orada vatandaşlarımızın yürüme yerlerinden spor yapabilecekleri alanlar düşünüyoruz. Yine Asuva Park’ın olduğu alanın yanındaki alan için bir anket yaptırdık. Orayı Gazi Mustafa Kemal Atatürk Yaşam Kompleksi haline getiriyoruz. O alan Kaymakamlık lojmanı olarak planlanmıştı ama Milli Emlak orayı satışa çıkardı. Ticaret ve konut alanı olarak. Biz orayı ticarete çevirmemiş, belediye hizmet alanı olarak değerlendirmiştik. Vatandaşımıza orada çözüm bulalım diye. Milli Emlak’la da mahkemeliktik. Bakan bey geldiğinde durumu arz ettik. Burası önemli bir yer. Biz yüzme havuzlu sosyal tesis yapmak istiyoruz dedik. İçerisinde hem spor salonu, hemde yüzme havuzu olsun, restoran ve kafeteryası olsun ve vatandaşımız orada nefes alsın istedik. Burayı bize verin demiştik. Bakan bey bizi kırmadı, Milli Emlak davadan vazgeçti ve 6 milyona satışa çıkarılan yerin satışı da iptal oldu ve Altıeylül Belediyesi’ne şimşek hızıyla geldi. Şuan projelerimizi yapıyoruz. Orada 3 bin metrekare gibi bir inşaat alanı var ki, çok büyük bir alan. Bu sadece inşaat alanı. Oraya güzel bir kompleks yapacağız” Konuşması sırasında Başkan Avcı’ya AK Parti Milletvekili Mustafa Canbey, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yücel Yılmaz, belediye meclis üyeleri, gençlik ve kadın kolları üyeleri eşlik etti.(Altıeylül Bld)

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu