GündemEkonomiTürkiye Gündemi

Yastık Altı Altınlar Ekonomiye Yöneldi Balıkesirli Kuyumcular Hazır

Yastık Altı Altınlar Ekonomiye Yöneldi Balıkesirli Kuyumcular Hazır

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yastık altındaki 5 bin ton altının piyasaya kazandırılacağını açıklamasıyla birlikte gözler elde edilecek ekonomik katkıya çevrdiler.

Değeri 280 milyar dolar olduğu tahmin edilen altının yüzde 10’u bileekonomiye ciddi bir kaynak sağlayacaklar.

Sisteme kuyumcularında dahil edilmesinin büyük fayda getireceğine işaret eden Balıkesir Kuyumcular Mücevheratçılar Derneği Başkanı Recai Gürcan konuyla ilgili düşüncelerini paylaştı.

VATANDAŞIN DEVLETE GÜVENİ TAM

Balıkesir Kuyumcular Mücevheratçılar Derneği Başkanı Recai Gürcan, “Son zamanlardaki Dolar operasyonu sonrasında hükumetimizce gündeme gelen döviz korumalı mevduat hesapları ve akabinde aynı hesap türünün Altın da uygulanma şekli daha geniş kapsamlara yayılmak kaydıyla oldukça güncel bir konu” dedi.

Balikesir Altin Kyumcular 2

BİRİKİMLER EKONOMİ YOLUNDA

Gürcan, , “Tüm bankalar nezdinde Devlet garanti verdi. Devletin vatandaşa olan güvenini de görüyoruz. Eğer ki bu organizede kuyumcularda olursa takı değil ama birikim olarak değerlendirenlerin başarılı olacağına inanıyorum ”dedi.

KUYUMCULARDA BUNA DAHİL OLMALI

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın döviz konusunda Kur Korumalı TL Mevduatı’nın ardından yastık altında atıl duran altınların ekonomiye ve finans sistemine katılması yönünde atılmış adımları doğru bulduklarını ve desteklediklerini belirten Gürcan, Çalışmaların hedefine ulaşması için Türkiye’de sayıları 35 bini bulan tüm kuyumcuların katılımını önemli bulduğunu belittiler. Balıkesir’deki kuyumcuların kararın verilmesi halinde buna hazır olduklarının altını çizdiler.

ALTIN TOPLAMA İŞİ GEÇMİŞTE’TE HEP OLDU

Balıkesir Kuyumcular Mücevheratçılar Derneği Başkanı Recai Gürcan “Altın toplama işi yıllardır yapılan bir durum. Devlet altın toplatma işini tüm bankalara kendi bünyelerinde yaptırdı. Geçmiş yıllarda bende Balıkesir’in iki bankadaki altın toplayıcısıydım. İki yıl sürdü bu. Bazı bankalar, bazı belirli kişilerle kendileri anlaşma yönünü seçip bu altınları toplamaya kalkınca olmadı. Vatandaş altın konusunda kıymetlisini kendi kuyumcusuyla alıp satmak istiyor. Burada İstanbul yada merkezden gelen bir bilirkişinin değerlendirmesine vatandaş geçmişte sıcak bakmadı ”değerlendirmesini yaptı.

BALIKESİR’DE KUYUMCULAR KARAR VERİLDİĞİNDE HAZIR

Balıkesir Kuyumcular Mücevheratçılar Derneği Başkanı Recai Gürcan, “Cumhurbaşkanımızın da belirttiği Türkiye’de vatandaşın yastık altı dediği 5 bin tona yakın Altının olduğu söyleniyor. Bu Altının hepsini hesaplara çekmek elbette mümkün değil belki ancak Devletin kasasına girecek meblağlarda bu konuda Devletin yanında olduğumuzu belirtmek isterim. Hem ekonomiye hem de güvenli olarak vatandaşın banka hesaplarında saklaması gerektiğini geçmiş yıllarda da iletmiştim. Altınını bankaya teslim ederken Altın hesabının düşmesi halinde, Altının aynı yerini koruyacağına Devlet garanti veriyor. Altın toplama işini tüm kuyumcuların kapsamasını biz talep ettik ve görüşlerimizi sunduk.

Vatandaş kendi güvendiği kuyumcuda altını alıp satmak ister. Bu iş bu şekilde olursa çok daha fazla fayda sağlar diye düşünüyoruz. “dedi. Altınların tüm bankalarda bloke edilmesinde kuyumcuların etkili olacağını düşünüyoruz diyen Recai Gürcan konuşmasında, bu konuda Balıkesir’de ki kuyumcular olarak, Devletin Altın toplama mevduat hesaplarını bankalara açtırdığı anda kuyumculara yetki verildiğinde biz hazırız ifadelerine yer verdi.

DEVLET GARANTİLİ KORUMA’DA HALKIN GÜVENİ TAM

Gürcan, “Tüm bankalar nezdinde Devlet garanti verdi. Devletin vatandaşa olan güvenini de görüyoruz. Eğer ki bu organizede kuyumcularda olursa takı değil ama birikim olarak değerlendirenlerin başarılı olacağına inanıyorum. Müşterinin menfaati burada daha fazla olacak. Kuyumcu müşterisi ile olan diyaloğu ile gelen altının hurda sal durumunun ötesinde ihtiyacından dolayı daha fazla alım yapabileceği için geri dönüşü de getirisi de iyi olacak diye düşünüyorum. Devlet Korumalı mevduat hesaplarının başarılı olacağını tahmin ediyorum” dedi. Semra Aman Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu