GündemEkonomiSiyasetTürkiye Gündemi

“YASTIK ALTI DOLARLA SORUN ÇÖZÜLMEZ”

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığındaki toplantı sona erdi. CHP Parti Sözcüsü Bülent Tezcan konu ile ilgili bir açıklama yaptı.

Tezcan’ın açıklamalarından satırbaşları şöyle: “Yeni çalışma döneminde yeni MYK ve yeni sözcü olacak. Milletin yastık altındaki altını bozduracak hâli kalmadı sayın Erdoğan! Man Adası dolarlarını bozdurdun mu? Bir tweet atıldı diye dolar buraya çıkar mı? Bu nedir? Üretime dayanmayan, sıcak para ve dolar ekonomisine teslim edilmiş, dolarlık bir ekonomi anlayışının sonu. Bunlar dönüp milletin yastık altındaki dolarla sorunu çözebilecek anlayış içindeler. Bu anlayışın Türkiye’yi düze çıkarması mümkün değildir.”

“Hiçbir önlem içermeyen paket…”

Bu iktidarın beceriksizliği nedeniyle asgari ücret 119 dolar kayba uğradı. Sadece ocak ayındaki yükseliş nedeniyle. Türkiye açların ve yoksulların çok olduğu bir ülke hâline geldi. 100 günlük paket bir umut olacak diye bekleniyordu. Türkiye’nin 5 temel sorununa hiçbir önlem içermeyen bir paket. Yani ‘100 gün günü heba edeceğiz’ diyor. Çeşitli kaynaklardan edinilen bilgiye göre Üretime dönük yapısal önlemler yok, Türkiye’nin enflasyonunu düşürmeye dönük herhangi bir önlem paketi yok. Seçim öncesi verdikleri vaatlerin hiçbirisi yok. Ek gösterge vereceklerini söylüyorlardı, yok. Nerede kaldı bunlar, Erdoğan’a soruyorum, paketin dibine mi düştü? Bu sözleri verip milletin oyunu aldınız…’Hele bir 24 Haziran bitsin, bunlarla hesaplaşacağız’ diyordu Erdoğan. Ne oldu? 40 gün geçti, Türk Lirası tepetaklak oldu. O zaman da söyledik: Varsa yapacağın bir şey niye seçimi bekliyorsun?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu