GündemEkonomiİlçe Haberleri

YATIRIMCIYA YÜZDE 80 HİBE

“Dursunbey kalkınmada öncelikli 5. Bölge teşviklerinden faydalanacak”
Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, “Bu teşvik ile OSB’de ki arazilerin, imarlı arsaların % 80 bedelini yatırımcı belirli bir işçi çalıştırmayı taahhüt etmesi halinde hibe edilecek.”dedi.

Dursunbey OSB Yatırımcıya yüzde 80’lik Teşvik Sağlayacak. Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Bakanlar kurulunun imzası resmi gazetede yayınlanan genelge ile Dursunbey OSB’ye %80 arsa teşvikinin geldiğini müjdeledi. Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan’ın göçü önleme ve istihdamı arttırma amacı ile başlattığı ve önemli derecede yol aldığı Organize Sanayi Bölgesinde teşvik sevinci yaşanıyor.

5.BÖLGE TEŞVİKİNDEN YARARLANILACAK

Kalkınmada öncelikli iller arasında 5. bölgenin teşviklerinden yararlanacak olan Dursunbey OSB ile ilgili Resmi Gazete yayınlanan karara göre Dursunbey OSB’den belirli bir kişi çalıştırma taahhüdünde bulunan yatırımcıya %80 arsa teşviki sağlanacak. Belediyeden edinilen bilgiye göre Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, hayali ile yatıp kalktıkları ve 3 yıllık süreçte önemli bir yol alınan OSB’de alt yapı çalışmalarının kısa süre içinde başlayacağını söyledi. Başkan Bahçavan; “6 Haziran’da gerçekleşen alt yapı ihalesinin olduğu gün Resmi Gazetede yayınlanan teşvik ile Sayın Cumhurbaşkanımız ve Bakanlar kurulunun imzası ile çok güzel bir teşvik çıktı. Bu teşvik ile OSB’de ki arazilerin, imarlı arsaların % 80 bedelini yatırımcı belirli bir işçi çalıştırmayı taahhüt etmesi halinde hibe edilecek. Dursunbey kalkınmada öncelikli 5. Bölge teşviklerinden faydalanacak. Bize bu desteği sağlayan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve Hükümetimize çok teşekkür ediyorum” dedi.

300 KİŞİYE İŞ İMKANI

Bu teşvikte çalışan sayısının arazinin dönümüne göre değiştiğini hatırlatan Başkan Bahçavan, OSB’yi yatırımcıların yakından takip ettiğini söyledi. OSB’de ki yatırımcı tercihlerinde seçici olacaklarını ifade eden Başkan Bahçavan, Çınarlıpınar Bölgesinde 300 kişiye iş imkanı sunacak olan fabrika ile ilgili çalışmaların da sürdüğünü hatırlattı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu