Görüntülü HaberlerGündem

Yavru Ayılar İçin Özel Doğum Günü Kutlaması

Yavru ayılar, üzerlerinde ilk yaşlarını simgeleyen tek mum bulunan pastaları afiyetle yedi.

Yavru Ayılar İçin Özel Doğum Günü Kutlaması

Yavru ayılar, üzerlerinde ilk yaşlarını simgeleyen tek mum bulunan pastaları afiyetle yedi.

Bursa ve Giresun’da doğada yaralı halde bulunup Bursa’da tedavi altına alınan 5 yavru ayı için bir doğum günü kutlaması düzenlendi. Türkiye’nin ilk ve tek ayı barınağı olan Bursa’nın Karacabey ilçesindeki Ovakorusu Ayı Yaşam Merkezi’nde tedavileri tamamlanan ve sağlıklı bir şekilde ilk yaşlarına giren yavru ayılar için ballı meyveli ve balıklı sebzeli 3 çeşit doğum günü pastası yapıldı.

Yavru Ayilar Icin Ozel Dogum Gunu Kutlamasi 1

2023 yılı bahar döneminde 4 tanesi Giresun’da, 1 tanesi ise Bursa’da doğada bulunan 5 yavru ayı, Türkiye’nin Cumhuriyet Tarihinden bugüne ilk ve tek ayı barınağı olan Celal Acar Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi içerisinde yer alan Ovakorusu Ayı Yaşam Merkezi’ne getirildi. Ayılar Hurşit, Ziver, Şekerpare, Cesur ve Mayıs isimlerini aldı. Mayıs adlı ayı, sol ön bacak kemiğindeki kırık nedeniyle ameliyat geçirdi ancak sağlığına kavuştu. Şekerpare ise pnömoni geçirdi ancak tedavi sonucunda sağlığına kavuştu.

Yavru Ayilar Icin Ozel Dogum Gunu Kutlamasi 2

Tüm yavru ayılar, geldikleri andan itibaren özel bir mama ile beslendi ve 5 aylık olduklarında katı gıdaya geçtiler. Ayılar, şu anda 1 yaşında ve sağlıklı bir durumda bulunuyorlar. Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) 2. Bölge Müdürü Ali Bozkurt, yavru ayıların her yıl Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden merkeze nakledildiğini belirtti. Ayılar, doğadaki yaşamlarını sürdüremeyecek durumda oldukları için merkezde kalıyorlar. Merkez, Türkiye’deki tek ayı barınağı olması nedeniyle yavru ayılar için özel bir doğum günü sürprizi düzenledi. Ayrıca, doğum günü pastaları yavru ayılara servis edildi.

Yavru Ayilar Icin Ozel Dogum Gunu Kutlamasi 3

Sırt Çantasından 4 Kilo Esrar Çıktı

İha

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu