Balıkesir Merhaba Blog YazılarıBakımGündem

Yaz Aylarına Özel Cilt Bakımı

Yaz ayları güneşin de etkisi ile cildimizi en fazla korumamız gereken dönemlerdir. İşte yaz aylarına özel cilt bakımı rutinleri sizlerle

 

Yaz Aylarına Özel Cilt Bakımı

Yaz Aylarına Özel Cilt Bakımı sizlerle

Hangi cilt bakımı nasıl yapılmaktadır?

Yaz aylarında sadece güneş değil, havuz suyundaki kimyasalların da cildimiz üzerindeki etkileri büyüktür. Bu nedenle yaz aylarında cilt bakımı yapılırken çok derin peeling’ler, derin soyma işlemleri yapılmamalıdır. Çünkü bu tarz cilt bakımı işlemleri güneş nedeniyle ciltte leke bırakmaktadır.

Tatile gitmeden özellikle nem maskesi etkili cilt bakımları, derin olmayan lekeler için tedaviler ve anti-aging cilt bakımları yapılmaktadır. Ayrıca güneş nedeniyle çizgiler, kırışıklıklar derinleşmektedir. Cilt bakımı dışında kuruluk için de krem kullanılmalıdır. Cildi nemlendirmek için yapılabilecek cilt bakımı uygulamaları arasında mezolifting ya da mezoterapi yer almaktadır.

Bu uygulamalarda hyalüronik asit içeren özellikle cilde yüksek oranda nem kazandıran bir madde bulunmaktadır. Ayrıca çok ince iğnelerle cildin yüz, dekolte ve güneş gören yerlerine enjekte edilmektedir. Bu da cildin uzun süre nem kazanmasını sağlar ve cilt bakımına katkıda bulunmaktadır. Böylece güneş hasarına karşı cilt korunmuş olmaktadır. Sağlıklı cilt bakımı için bu uygulamanın 2-3 seans olarak ayda bir ya da iki haftada bir şeklinde uygulanması gerekmektedir.

Cilt bakımında yağlı ürünler kullanmayın

Cilt bakımı için yaz aylarında gözenekleri tıkayacak yağlı ürünler kullanılmamalıdır. Kışın nemlendirici olarak sürülen pek çok yüz ve vücut ürünü, yaz mevsiminde su bazlı ürünlerle değiştirilmelidir. Parfümlü ürünler güneş lekesine yol açabileceği için bakım ürünleri renksiz ve kokusuz olmalıdır. Yazın cilt bakımı için tonik, kurutucu sabun ve maske kullanırken aşırı yağlı olmayan, su bazlı ürünler tercih edilmelidir.

Yaz Aylarına Özel Cilt Bakımı

Deniz suyu yararlı, havuz suyu zararlı

Deniz suyu özellikle temizse cildi yumuşatmaktadır. Ayrıca cildi beslemektedir ve ışıltılı görünüm vermektedir. Yağlı ve sivilceli ciltler için adeta tedavi edici bir etkiye sahiptir. Fakat sanayi bölgesine yakın bir sahil ise cıva başta olmak üzere, ağır metallere maruz kalmak sorun yaratmaktadır. Su, mikroorganizmalar açısından kirliyse, ciltte iltihabi durumlar yaşanmaktadır. Havuz suyunun ise cilde iki yönden zararı olmaktadır. Temizliğinde kullanılan dezenfektanların oranı aşırı olursa alerjik döküntüler veya aşırı kuruma yapmaktadır. Kullanılan klor oranlarının fazla olması ise hassasiyeti artırmaktadır. Cilt bakımında bu unsuru göz önünde bulundurmak gerekmektedir.

Güneş kremini dikkatli seçin

Güneş kremi seçerken mutlaka her iki ultraviyole türünü de kapsayan, UVA ve UVB’ye karşı koruyucu özelliği olan ürünler tercih edilmelidir. Kadınlar yaz aylarında önce güneş kremini sürüp sonra makyajlarını yapmalıdırlar. Güneş koruyucu içeren nemlendiriciler ise çok fazla önerilmez çünkü nemlendiricilerin içindeki güneş koruyucuların etkisi bozulmaktadır. Cilt bakımı açısından onun yerine içinde nemlendirici baz bulunan güneş koruyucuları tercih edilmelidir. Güneş koruyucu ürünlerin kullanım miktarına da dikkat etmek gerekmektedir.

 

Daha fazlası için tıklayınız.

 

 

 

 

Bu içeriğin hazırlanmasında www.acibadem.com.tr katkıları bulunmaktadır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu