GündemEğitim

YAZICI “EN İYİ YATIRIM EĞİTİM”

 

Vali Ersin Yazıcı, Havran’da eğitim yatırımlarının son durumlarını yerinde inceledi. Vali Ersin Yazıcı, yapımı tamamlanan 8 derslikli Kocaseyit İlkokulu ile yapımı devam eden Çamdibi Yatılı Kız Kur’an Kursu yatırımlarını yerinde görmek üzere Havran ilçesini ziyaret etti.

İnşaat alanlarında incelemelerde bulunan Vali Yazıcı, ilimizde devam eden yatırımların takip edilerek, sonuçlandırılması için bu tür incelemelerin artarak devam edeceğini belirterek, inşaatların biran önce tamamlanarak, eğitim-öğretime kazandırılması için yetkililere talimat verdi.

“SEVİYEYİ ÜST NOKTAYA TAŞIYACAK”

Vali Ersin Yazıcı, incelediği yatırımlarla ilgili olarak Havran Kaymakamı Şeref Aydın ve diğer ilgililerden geniş kapsamlı brifing aldı.Vali Ersin Yazıcı,  devletin kaynakları ve hayırseverlerin katkılarıyla eğitim alanında önemli yatırımlar yapıldığını belirterek, “Bu alanda yapılan yatırımlar Balıkesir’in eğitim seviyesini üst noktalara taşıyacaktır.” dedi.

“GAYRET GÖSTERMEK MECBURİYETİNDEYİZ”

Vali Yazıcı ilde yapımı hızla devam eden yatırımların her aşamasını yakından takip etiklerini belirterek, “En büyük yatırımları da eğitime yapıyoruz.  Kocaseyit Mahallesinde yetersiz gelen okul binası yanına 8 derslikli yeni okul binası yapımına 23 Kasım 2018 tarihinde başladık. Okul inşaatının maddi sorumluluğunu üstelenen Hizmet-İş Sendikasına, desteklerinden dolayı Beykent Üniversitesine bir kez daha teşekkür ediyorum. Bize düşen çocuklarımızı iyi bir şekilde eğitmektir. Anne ve babalar olarak, vatandaşlar olarak çocukların iyi bir eğitim alması için gayret göstermek mecburiyetindeyiz. Bu çocukları kendileri için, gelecekleri için, kendimiz için, geleceğe hazırlayacağız. Dolayısıyla çocuklar bizim için çok değerlidir. Bu çocukların insanca yetişmeleri ve eğitim almaları için en güzel şekilde devlet olarak, anneler ve babalar olarak her türlü fedakârlığı yapacağız ve yapmak zorundayız. Bu vesileyle Kahramanımız Seyit Onbaşı’yı rahmet ve minnetle anıyoruz.” dedi.

“EĞİTİM YATIRIMLARI BÜTÜN YATIRIMLARIN ÖNÜNE GEÇEN YATIRIMDIR”

İlim irfan merkezinin Havran’a, Balıkesir’e hayırlı olması dileklerinde bulunan Vali Yazıcı, “Çamdibi Kız Kur’an Kursu hem ilimizin hem de bölgemizin önemli bir ihtiyacını karşılayacaktır. Bizler de Valilik olarak bu tür eksikliklerin tamamlanması noktasında üzerimize düşen her şeyi yapmaya devam edeceğiz. Havran Çamdibi Kız Kur’an Kursu, Balıkesir Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB), Havran Belediyesi ve hayırseverlerin katkısı ile yapılmaktadır. Yapacağımız en güzel ve en hayırlı iş gençlerimize ve çocuklarımıza yapılan yatırımdır diyorum. Eğitim yatırımları bütün yatırımların önüne geçen bir yatırımdır. Ülkemizin ve milletimizin geleceği iyi yetişmiş çocuklara ve gençlere bağlıdır.” şeklinde ifade etti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu