GündemEkonomiİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Yemde “Fırsatçılık” Haberi Ülke Çapında Dikkat Çekti

Yemde “Fırsatçılık” Haberi Ülke Çapında Dikkat Çekti

 

13 Kasım manşetimize taşıdığımız ve internet gazetemiz, gazetemerhaba.com’da  yayınladığımız Süt üreticilerinin yem fiyatları ile ilgili tepkilerini içeren haberimiz Ülke çapında dikkat çekti.

 

Ankara’dan “fiyatlar geri çekilmeli” Çağrısı

Ankara’da gerek siyasi, gerekse Cumhurbaşkanlığında Tarım ile ilgili görevlilerin dikkatini çektiğimiz haber sonrasında gelen kulis bilgileri, konunun üst mercilerde yakın takip edildiği ve Yem Üreticilerine dövizde yaşanan düşüş dolayısı ile “fiyatlar geri çekilmeli” çağrıları ve baskısının olduğuna işaret ediyor.

 

İŞTE YEM İLE İLGİLİ O HABER

Gazete

Önümüzde ki Hafta Düşüş Bekleniyor

Ankara’da konu ile ilgili görüştüğümüz bazı isimler, dövizde yaşanan dalgalanma nedeni ile yem üreticilerinin fiyatlara yansıttığı artışın geri alınması için, serbest piyasa koşulları çerçevesinde girişimlerin yapıldığı, bu girişimler sonucunda da önümüzde ki hafta yem fiyatlarında düşüş beklediklerini ifade ettiler.

Süt Üreticilerinin Paylaşımı doğrular nitelikte

Bigadiç Süt Üreticileri Birliği Başkanı Murat Değer’in bu gün sosyal medya hesabından paylaştığı “Çağrımıza uyan yem sanayici si arkadaşlara teşekkür ediyorum. U dönüşü yapıldı şimdi biraz gaza basmalarını bekliyoruz. Bu gün ufak bir indirim haberi geldi” paylaşımı ve önceki gün Balıkesir Haykoop Başkanı Faruk Özen’in “Türk Şeker, son günlerde hayvan besleyen üreticileri zor duruma düşüren yem fiyatları karşısında piyasayı dengelemek için Aydın ve Konya’da yem üretimine başladı. Fiyatlar piyasanın ciddi seviyede altında. Fabrikaların çoğalması ile yem sektöründe regülasyon sağlayacağını tahmin ediyorum. HAYKOOP olarak temasa geçtik gelişmeleri duyuracağız” şeklinde ki paylaşımları yapılan girişimleri ve dolaylı da olsa müdahaleleri doğrular nitelikte.

İşte O paylaşımlar…

Murat

Faruk

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu