GündemEğitim

Yeni Eğitim Dönemi Başladı

Yeni Eğitim Dönemi Başladı

 

Vali Hasan 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılının açılışı dolayısıyla Altıeylül İlçesi Burhan Erdayı İlkokulu’nda düzenlenen törene katıldı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda açılış konuşması yapan İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı “Mesleğimize olan bağlılığımız inancımızı kuvvetlendiriyor. Günümüze dünyanın en güzel mesleğinin sıcaklığı, sabrı ve vicdanıyla aynı karede olmanın onuruyla başladık.” şeklindeki sözleriyle yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı olması temennisinde bulundu.

Programın devamında dördüncü sınıf öğrencilerinden Hakkı Oğuzhan Akdeniz ‘İlköğretim Haftası’ şiiriyle, Zeynep İdil Ay ise ‘Okulumuz’ adlı şiiriyle günün heyecanını bir kez daha yaşattı. Ayrıca ikinci sınıf öğrencisi Gülce AKCIL iki eserden oluşan piyano dinletisiyle büyük alkış aldı. Programda Burhan Erdayı İlkokulu halk oyunları ekibinin yaptığı gösteri beğeniyle izlendi.

Şıldak, “Eğitim Yuvanıza Hoşgeldiniz”

Vali Hasan Şıldak Balıkesir genelinde 933 okulda 183 binin üzerinde öğrencinin eğitime başladığını söylediği konuşmada, “Bu okullarımızda 13 bin 334 öğretmenimiz görev yapıyor. Yine bu sene 15 bine yakın öğrencimiz ilkokul birinci sınıfa başladı. Eğitim yuvalarımıza, okullarımıza hoşgeldiniz çocuklar. Sabah okula gelen öğrencilerimiz sıralarının üzerinde ders kitaplarının yanı sıra kaynak kitaplarını da buldular. Bu da yine gıpta edilecek bir durumdur. Kendi öğrencilik yıllarımda kitaplar bulunmazdı. Çoğu kitabı piyasadan temin edemezdik haftalarca beklediğimiz olurdu. Şimdi pırıl pırıl kitaplar sıraların üzerinde yer alıyor. Öğretmenlerimiz bütün enerjileriyle çalışmaya hazır. Çocuklarına kavuşmuşlar ve eğitim gönüllüsü olarak; sadece bir öğretmen olarak değil yol gösterici bir rehber olarak, lider olarak öğrencilerinin yanındalar” şeklinde konuştu.

Güçlü Türkiye’nin en güçlü adımlarının eğitim alanında olduğunu sözlerine ekleyen Şıldak, “Eğitim, Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi en öncelikli meselemizdir. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifade ettiği gibi tek bir şeye ihtiyacımız olduğu belli, o da çalışkan olmak ve çok çalışmak. Hep birlikte çok çalışacağız, eğitime adeta gönül vereceğiz. Eğitim alanında fiziki ortamlar anlamında artık kayda değer bir açığımız kalmadı. Şu anda da bakın 22 tane yeni okul yapımı 31 tane güçlendirme yapılan okulumuz var. Bunlar Balıkesir ölçeğinde büyük rakamlar ve maddiyatla ölçülemeyecek kadar da değerli yatırımlardır. İlk defa ilimizde bir Fen Lisesi daha eğitime başladı. Yeni BİLSEM’ler geliyor, yeni uygulama otelleri geliyor, pek çok yatırım var. Milli Eğitim Bakanlığımız, hükümetimiz bu konularda gerçekten hiçbir eksiğimiz yok, Balıkesir’den hiçbir şeyi esirgemiyorlar. Bu itibarla ben eğitime sağladıkları destekler doğrultusunda bütün eğitimngönüllülerine şükranlarımı sunuyorum.

BİGEP Projemiz bu yıl çok daha sıkı bir şekilde, çok daha güçlü enerjiyle, dinamizmle ayakta olacak.” ifadelerine yer verdi.

Programın devamında Vali Şıldak 2022-2023 eğitim—öğretim yılının ilk zilini çaldı. Zilin çalmasıyla sınıfları dolduran öğrencileri ziyaret eden Vali Şıldak ve beraberindekiler öğrencilere kitap hediye etti.

Programa Vali Hasan Şıldak’ın yanı sıra Garnizon ve 9. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Cihangir Kemal Yüzçelik, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Balıkesir Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Akın, Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey, Altıeylül Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin, Karesi Kaymakamı Metin Arslanbaş İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ali Yıldız, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, Altıylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu