EğitimGündemTürkiye Gündemi

Yeni Müfredat Taslağı Kamuoyuyla Paylaşıldı

Milli Eğitimde Yeni Adım

Yeni Müfredat Taslağı Kamuoyuyla Paylaşıldı

Milli Eğitimde Yeni Adım

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli adlı yeni müfredat taslağı, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tüm öğretim kademelerindeki zorunlu dersler için hazırlandı ve kamuoyunun görüşüne açıldı. Taslağa “https://gorusoneri.meb.gov.tr” adresinden bir hafta boyunca görüş bildirilebilecek.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, bu model 10 yıllık bir çalışmanın ürünü olarak ortaya çıktı. Süreç boyunca uzmanlar, akademisyenler ve eğitim paydaşlarıyla bir araya gelerek görüş alışverişinde bulundu, toplantılar düzenlendi ve analizler yapıldı.

Modelin oluşturulması için 20 çalıştay düzenlendi ve her bir ders için ekipler oluşturularak yüzlerce toplantı gerçekleştirildi. Ayrıca yaz aylarından bu yana 1000’den fazla öğretmen ve akademisyenle toplantılar düzenlendi, 260 akademisyen ve 700’den fazla öğretmen sürekli olarak katılım sağladı. Ayrıca, ilave olarak birçok akademisyen ve öğretmenden görüş alındı.

Müfredat taslağı, bir haftalık askı sürecinin ardından Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından revize edilecek ve son haline getirilecek. Yeni müfredat, gelecek eğitim öğretim yılından itibaren okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul beşinci sınıf ve lise dokuzuncu sınıflarda kademeli olarak uygulanmaya başlanacak.

AA

Küresel Isınma Türkiye’yi Vurdu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu