EğitimGündem

Yeni Müfredat Yarın Belli Olacak!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, bugün yeni müfredata dair ilk açıklamayı yaptı. Yarın yeni müfredat çalışmasının paylaşılacağını duyuran Tekin, dileyenlerin Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi internet sitesinden öneride bulunabileceğini kaydetti.

Yeni Müfredat Yarın Belli Olacak!

Yeni Mufredat Yarin Belli Olacak 1

Yeni Müfredat Kamuoyu İle Paylaşılacak

Yarın öğleden sonra kamuoyuna yeni müfredatı açıklayacaklarını kaydeden Bakan Tekin, herkesle ortak bir şekilde çalışmak istediklerini ve eğitime katkı vermek isteyenleri dinleyeceklerini söyledi. Müfredatın bir haftalık süre boyunca askıda kalacağını kaydeden Bakan Tekin, öneri ve görüşlerin yoğun bir şekilde gelmesi durumunda süreyi uzatacaklarını ifade etti.

Kademeli Uygulama Yapılacak

Yeni müfredat, Bakan Tekin’in ifadelerine göre gelecek eğitim öğretim yılında uygulanmaya başlanacak. Tüm sınıf düzeylerinde uygulanması durumunda farklı mağduriyetlerin oluşmasını istemediklerini kaydeden Bakan Tekin, her kademenin ilk sınıfında gerçekleştirileceğini aktardı.

Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı Müfredatı Eleştirecek

Bir haftalık sürenin sonunda müfredat modelinin Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından son bir kez eleştirileceğini kaydeden Bakan Tekin, sonrasında ise revize edilip onaylanacağını ve uygulanmaya başlayacağını aktardı.

Okuryazarlık Konusunda Yenilikler Yapıldı

Müfredattaki ortak bakış açısının ve askıya çıkacak müfredatın teknik detaylarının lansman toplantısında aktarılacağını belirten Bakan Tekin, okuryazarlık konusunda yapılan yeniliklerle ilgili olarak da 9 okuryazarlık türü belirlediklerini söyledi.

Öğretmenlere Eğitim Dönemi

Yusuf Tekin, yeni programın öğretmenler tarafından uygulanabilmesi için öncelikle öğretmenlerin yetiştirileceğini aktardı. Onay itibarıyla öğretmenlerin Eylül ayına kadar yeni programın mantığını anlayacakları ciddi bir hizmet içi eğitim sürecine start verileceğini ekledi.

Uygulama Ağırlıklı Eğitim Verilecek

Son olarak Bakan Tekin, yeni uygulama programlarının ve atölyelerin de planlanacağını, okullarda uygulama ağırlıklı eğitim verileceğini kaydetti. Süreçle ilgili olarak ise şunu söyledi: “İnşallah birkaç yıl içerisinde bu süreç tamamlanır ve çocuklarımız derslerde edindikleri teorik bilgileri uygulayabilecekleri uygulama atölyeleri, uygulama alanlarına da sahip olurlar.

Haber: Bülten

Necatibey Eğitim Fakültesi’nde Akreditasyon Sevinci

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu