Balıkesir Merhaba Blog YazılarıBakımGündem

Yeni Trend: Cloud Skin

Buluttan ilham alan güzellik trendi: Cloud skin

 

Yeni Trend: Cloud Skin

Yeni Trend: Cloud Skin ile karşınızdayız!

“cloud skin” yani “bulut cilt” TikTok’un en yeni trendlerinden biridir. Ayrıca birçok makyaj artisti ve sosyal medya kullanıcıları tarafından oldukça popüler olmuştur. Bununla birlikte sosyal medya platformlarında da milyonlarca izlenme sayısına ulaşmıştır.

Makyaj artisti Dominic Skinner’ın ilk kez bahsettiği bu trend temelde uzun bir süredir hayatımızda olan cam cilt görünümünün tersini temsil etmektedir. Tam olarak zıt bir tarafta bulunmasa da farklılıkları büyüktür.

Daha mat bir görüntü

Cam cilt görünümünde en belirgin olan şey bol nem ve ışıltıydı. Bulut cilt görünümünde ise önemli olan cildin kendi ışıltısı ve nemi üzerine makyajı inşa etmektir. Böyle bir altyapı oluşturduktan sonra mat bitiş sağlamaktadır. Bununla birlikte yumuşak bir görünüm elde edilmektedir. Bu sayede ışıl ışıl bir görünümden ziyade cildin kendi ışıltısından yararlanılmaktadır. Ayrıca mata daha yakın bir bitiş sağlanmaktadır.

Bulut cilt görünümü nasıl elde edilir?
  • İlk aşama: Temizlik

İlk adım, temizlenmiş cildinizin iyi nemlendirildiğinden emin olmaktır. Makyajı nazikçe temizleyen ve cildi nemlendiren bir makyaj temizleme ürününden faydalanmak ilk aşama için çok önemli.

 

  • İkinci aşama: Tedavi

Cildinizde şikayetçi olduğunuz bir probleminiz varsa ona yönelik ürünlerle tedavi etmelisiniz. Örneğin sivilcelere salisilik asit iyi gelirken sivilce lekelerine arbutin daha faydalıdır.

 

  • Üçüncü aşama: Nemlendirme

Cildi nemlendirmek, dolgunlaştırmak ve pürüzsüzleştirmek için serumlardan ve cilt tipinize uygun bir nemlendiriciden faydalanabilirsiniz. Cildinizin karma veya yağlı olduğunu düşünüp nemlenirici aşamanızı atlamayın. Bunun yerine cilt tipinize uygun su bazlı bir ürün tercih edin.

 

  • Dördüncü aşama: Mat ışıltı

Bu efekti vermek için ilk başta silikon barındırmayan bir makyaj bazıyla cildinizi hazırlayın. Ardından kullanacağız fondöteni iyi seçmeniz gerekir. Tam kapatıcı ve mat bir fondöten tercih etmek yerine saten bitişli bir fondöten tercih edip tansparan pudrayla üstünden hafifçe geçebilirsiniz. Işıltısız bir allık da kullandığınızda bu iş tamam.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu