Yeni Yapay Zeka Uygulaması Duyurulacak!
Anadolu Ajansı (AA), Serdar Karagöz liderliğinde geliştirilen Yapay Zeka Algoritması'nı yakında kamuoyuyla paylaşacak
Yeni Yapay Zeka Uygulaması Duyurulacak!
Anadolu Ajansı (AA) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Serdar Karagöz, yakın bir zamanda AA ve T3 Vakfı işbirliğiyle geliştirilen Dil Tabanlı Yapay Zeka Algoritması ve Uygulaması’nı kamuoyuyla paylaşacaklarını duyurdu. Karagöz, bu duyuruyu AAtölye’de gerçekleştirilen “Muhabir: Dijital Dönemde Haberciliği Yeniden Düşünmek Forumu” açılışında yaptı. Forumda yapay zekanın medya alanında yarattığı değişim ve etkileri ele alan Karagöz, yapay zekanın habercilik süreçlerindeki rolünün önemine vurgu yaptı.
Karagöz, yapay zekanın hızla geliştiğini ve habercilikte format, hız, erişim ve etki açısından devrim yarattığını belirtirken, teknolojinin doğru kullanımının önemini vurguladı. AA’nın yapay zekayı muhabir gibi kullanarak içerik ürettiğini ancak bu süreçte etik ve güvenilirlik sorunlarının önemli olduğunu dile getirdi. Ayrıca, AA’nın kendi yapay zeka algoritmasını oluşturarak etik ilkeler üzerinde çalıştığını ve yakın zamanda bunu son kullanıcılara açık hale getireceklerini açıkladı.
Karagöz’ün konuşmasında medyanın geleceği ve yapay zekanın gazetecilik pratiklerini nasıl dönüştürdüğüne dair detaylar yer aldı.
AA