GündemKöşe Yazıları

Yeni Yıl Yeni Kararlar

Yeni Yıl Yeni Kararlar

 

Yeni bir yılın başlangıcında  biten senenin nasıl geçtiğini, gelecek senenin nasıl geçmesini istediğimizi değerlendiririz. İhtiyaç duyduğumuz şeyleri  anlamaya çalışırız.     Geçmişten deneyimlediklerimizle  geleceğe yönelik kararlar alırız, yeni hedefler belirleriz.                Kararlarımızı ve hedeflerimizi gerçekleştirme yolunda kişiyi motive edecek bazı önerileri dikkate almak oldukça önemlidir.

  • Cümlelerinizi olumlu dille kurun

Davranışlarınız ve tutumlarınız net ve pozitif olsun. Bu yılki hedefiniz kilo vermekse ‘’ağır tatlılar yemeyeceğim, yerine kalorisi düşük tatlılar tüketeceğim’’ gibi olumlu cümleler kurmak motivasyonunuzu yüksek tutacaktır.

 

  • Dünde takılıp yarını kaybetmeyin

Zor günler yaşamış olabilirsiniz. Fakat geçmiş günlere takılıp kalmak bugününüzü ve yarınınızı olumsuz etkileyecektir. Anda kalmak ve yeni adımlar atmak hayatınızı güzelleştirecektir.

 

  • Ütopik hedefler belirlemek yerine gerçekçi olun

Kendinizin ve potansiyelinizin farkında olun ve bu farkındalık çerçevesinde daha güçlü ve gerçekçi hedefler belirleyin. Bu hedefinize daha kolay ulaşmanızı sağlayacaktır.

 

  • Kendinize inanın

Olumlu tutumunuzu kendinizi eleştirirkende  koruyun. Kendinize inanırsanız güzel şeyler olmaya başlar unutmayın.

 

  • Paylaşmaktan çekinmeyin

Hedeflerinizi ve kararlarınızı arkadaşlarınızla, ailenizle veya bir psikologla paylaşabilirsiniz. Bu durum sizi hedefleriniz yönünde  tetikleyecektir, motivasyonunuzu artıracaktır.

 

  • Önceliğiniz kendiniz olsun

Önceliğiniz kendiniz olursa başarıya yaklaşırsınız, stresten uzaklaşırsınız, zaman kazanırsınız, kendi hayatınızı inşa etmiş olursunuz. Siz iyi olursanız hayatınızdaki herşey iyi olur.

 

 

Psikolog  Nurdan ŞAHİN

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu