Gündemİlçe HaberleriSpor

YENİLMEZ ARMADA KAYIPSIZ İLERLİYOR

Türkiye Basketbol Ligi’nde oynadığı basketbol ve aldığı sonuçlarla şampiyonluk favorisi haline gelen Karesispor, Final Spor karşısında da maçı 92-85 kazanıp 7’de 7 ile namağlup liderlik ünvanını bırakmadı.

Karşılaşmayı Balıkesir Milletvekili Av. Mutlu Aydemir, AK Parti İl Başkanı Av. Hasan Demiraslan, Adalet Komisyonu Başkanı Fatih Aksoy, Karesi Kaymakamı Abdulkadir Demir, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve Balıkesir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu protokol tribününden takip etti.

İlk periyot Karesispor’un istediği tempoda oynandı, 6. dakikayı 16-10 önde bitiren ev sahibi ekip 10 asist ürettiği ilk periyodu 25-17 galip tamamladı.

Final Spor ikinci çeyrekte oyunu yarı saha basketboluna dönüştürünce skor düştü, 5. dakika 33-23 ile geçildi. Final Spor üçlükleri kaçırmaya devam ederken Karesispor 8. dakikada skoru 43-30’a getirip soyunma odasına da 45-35 önde gitti.

İlk yarıda 3 sayı bölgesinden Finalspor 14’te 1, Karesi 11’te 4 isabet buldu, Karesispor asistlerde ise 14-7 üstünlük elde etti.

Finalspor üçüncü periyoda 17-4’lük seriyle başlayıp 5. dakikada skoru 52-49 lehine çevirdi. Karesispor bu dakikalarda oyuna giren Volkan Aydın ile savunma dozajını artırdı ve Volkan’dan gelen üst üste 2 üçlük ile son çeyreğe 69-58 önde girdi.

Dördüncü periyotta momentum yeniden el değiştirdi, Final Spor yaptığı iyi savunma ile bitime iki buçuk dakika kala farkı 5 sayıya kadar (80-75) düşürdü. Son dakikaya 83-77 önde başlayan Karesispor karşılaşmayı 92-85 galip tamamladı.

Öne çıkanlar…
Karesispor: Hazer Avcı 10 sayı, 9 ribaund, 3 asist, İbrahim Yıldırım 12 sayı, 5 asist, Thomas Gipson 19 sayı, 16 ribaund, Carlos Medlock 18 sayı, 11 asist, 5 ribaund, Ümit Sonkol, 10 sayı, 8 ribaund, Volkan Aydın 17 sayı (3/5 üçlük), 2 ribaund
Finalspor: Umar Atın 12 sayı, 5 ribaund, 2 asist, Darius Dunn 17 sayı, 6 ribaund, 3 asist, Lennard Freeman 20 sayı, 11 ribaund, 2 asist, Cahit Turan 10 sayı, 4 ribaund, 3 asist, Berkay Genç 10 sayı, 4 ribaund

VOLKAN AYDIN: BİZİM HEDEFİMİZ ŞAMPİYONLUK

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Karesispor’dan Volkan Aydın, “Öncelikle Final Spor’u tebrik ediyorum. Deplasman maçı oynamalarına rağmen çok iyi mücadele ettiler. Son ana kadar maçın içinde kaldılar. Bizde kazandığımız için mutluyuz. Evimizde maç kaybetmemek gibi bir hedefimiz var. Bunu bugün gerçekleştirdik, gerçekleştirmeye de devam edeceğiz. Bizim hedefimiz şampiyonluk, lige çıkmak. Bu doğrultuda çalışmalarımızı devam ettirip bu saatten sonra Artvin maçına konsantre olacağız” dedi.

BAYTİMUR: HEDEFTEN ŞAŞMAK YOK

Basın toplantısında konuşan Karesispor Baş Antrenörü Gencer Baytimur, “Öncelikle bende rakibimiz Final Spor’u tebrik ediyorum. Onlarda bizim kadar kazanmayı hak edecek bir oyun oynadılar. Bize gelirsek, rotasyonumuz biraz daraldı. Tuğberk parmağındaki çatlak nedeniyle 2-3 hafta aramızda olamayacak. O nedenle de 2 tane guardımız var zaten tek guardla oynamak zorunda kaldık. Oraya 1 numara oynamayan bir oyuncumuzdan, Seray’dan, bir numara katkısı almaya çalışıyoruz. Dolayısıyla Amerikalı guardımıza çok fazla yüklendik bugünkü maçta. O yüzden zor da olsa kazanmak güzel. Kazanma alışkanlığımız güzel. Hedeften şaşmak yok, yola devam” diye konuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu