GündemKöşe Yazıları

Yeşil Renk Ve Huzur

Yeşil Renk Ve Huzur

 

Yeşil seviyorsanız bu yazıyı mutlaka okumalısınız. Zaten yeşil rengi sevmeyen mi var? Çünkü, psikolojik sorunu yoksa, herkes denge ve uyumu sever. İşte yeşil renk; ruhsal, duygusal ve fiziksel enerjilerimizin büyük bir dengeleyicisidir.

Bazı uzmanlara, tabiatın tedavi edici yönünü yeşil rengine bağlıyor. Zira renklerin insan psikolojisinde farklı etki oluşturduğu biliniyor. Hatta yeşilin insanda güven ve rahatlama duygusu verdiği düşünülüyor.

Yeşil renk, mavi ile sarı renklerin bir kombinasyonudur. Bu bileşimdeki iki renkten biri olan sarı mental temizlik ve iyimserliği, diğer renk olan mavi ise sükûnet ve iç dinginlik özelliklerine sahiptir. İşte bu iki rengin karışımı sonucu ortaya adına “yeşil” dediğimiz, başka renklerde olmayan umut ve ruhsal paylaşım ortaya çıkar.

Yeşil renk insanın yüklü olduğu enerjinin düzenlenmesini sağlar. Modern hayatın bize yüklediği ağır stres yükünü üzerimizden alır.

Yeşil renk duygusal olarak da pozitif bir renktir.

Yeşil alanlar gezegenimizin ciğerleri ve kalbidir. Şöyle bi gezmelere çıktığımızda yeşil alanlar ve mavi denizler bize ne kadar rahatlık verir değil mi?

 

Yesil Gorsel

 

Olayın bir de tasavvufi yönü var tabi ki. Yeşil rengin hâkim olduğu tabiat; Allah’ın isim ve sıfatlarının tecelli ettiği, insan fıtratına uygun yaratılmış bir kitap gibidir. İnsan tabiata baktıkça Rabbinin isimlerinin yansımalarını görüyor. Bu yüzden tabiatla baş başa kalan insan huzur buluyor.

Tatil Alanları İnsana Huzur Vermeli. İnsanlar yılın yorgunluğunu atmak için her fırsatta tatile yöneliyor. Ancak bunun için daha çok kum-güneş-sahil üçlemesi tercih ediliyor. Ancak bu tür yerler yorgun zihinleri yeteri kadar dinlendiremiyor. Bilindiği gibi, karışık olan ses ve görüntüler insan zihnini yorarken sade görüntü ve seslerse dinlendiriyor. Bunun için stresli insanlara, tabiatla iç içe olması ve sakin ortamları tercih etmesi tavsiye ediliyor.

Dinlenmek için yola çıkan insanların, tatil köyleri gibi kalabalık ortamlarda bekledikleri dinginliği yakalayamayacağını düşünen uzmanlar, tatil için sessiz yerlerin tercih edilmesini daha uygun olduğunu söylüyor. Çocukların, derelerin aktığı, içinde yeşilin her türlü rengini barındıran, çeşit çeşit çiçeklerin olduğu ‘Terapi Bahçeleri’ olarak adlandırılan yerlere götürülmesini öğütlüyor. Yetişkinlerin ise, daha çok su sesinin olduğu ve bitki örtüsünün yoğun olduğu yerleri tercih etmesini tavsiye ediyor.

Bol yeşillikli stresiz bir hayat dileklerimle…

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu