GündemÖzel Haberler

YEŞİLAY’IN KIYMETLİSİ İNSAN

YEŞİLAY’IN KIYMETLİSİ İNSAN

 

Yeşilay Balıkesir Şube Başkanı Ömür Akyıldız Eroğlu , “Yeşilay, tütün, alkol, uyuşturucu madde, teknoloji, kumar gibi bağımlılıklarla mücadele eden güçlü bir sivil toplum kuruluşu olarak iyi ve sağlıklı yaşam için mücadele ediyor”dedi.

 

KORONAVİRÜS SALGINI DÖNEMİNDE YEŞİLAY

Eroğlu, Bağımlılıkla etkin mücadeleyi sürdüren Yeşilay, koronavirüs salgını döneminde online platformları kullanarak iyi ve sağlıklı yaşamın önemini anlatmaya devam etti  diyerek Sigara kullanımının koronavirüs riskini 14 kat artırdığına dikkat çekti.

 

OKUL FOBİSİ VE DAVRANIŞSAL BAĞIMLILIKLA MÜCADELE

Yeşilay, bu dönemde iki kez online olarak “Pandemi ve Sonrasında Okul Fobisi ve Davranışsal Bağımlılıklarla Mücadele Eğitim Programı” düzenledi. İlkini 3 bin uzmanın katılımıyla düzenlediği programın ikincisini 5 bin kişilik bir kontenjanla gerçekleştirdi.

 

Okul Fobisi ve Davranışsal Bağımlılıkla Mücadele

Yeşilay, bu dönemde iki kez online olarak “Pandemi ve Sonrasında Okul Fobisi ve Davranışsal Bağımlılıklarla Mücadele Eğitim Programı” düzenledi. İlkini 3 bin uzmanın katılımıyla düzenlediği programın ikincisini 5 bin kişilik bir kontenjanla gerçekleştirdi. Yoğun ilgi gören online eğitimde alanında uzman profesörler çocukların okul fobisi, pandemi sürecinde yaşanan internet bağımlılıkları ve pandemi sonrasında okula nasıl tekrar alışabileceklerini tartıştılar. Beş farklı bağımlılık türüyle aynı anda mücadele eden tek uluslararası sivil toplum kuruluşu olarak bağımlılık alanında uluslararası araştırmalar, online toplantı ve seminerlerle bu dönemde de mücadelesine hız kesmeden devam etti. Projelerini bilimsel veriler ışığında bağımlılıklardan uzak, sağlıklı ve iyi bir yaşam hedefiyle hayata geçirdi.

 

Asırlık Mücadele Ruhunu Taşıyan “Yeşilay”

Balıkesir Yeşilay Şube Başkanı Eroğlu, “5 farklı bağımlılık türüyle mücadele eden Yeşilay, mücadelesinde sağlıklı ve iyi yaşamın önemini her fırsatta vurguluyor. Bu kapsamda özellikle çocuk ve gençlere ulaşmak için kültür-sanat ve spor alanlarında projeler hayata geçirerek, iyi yaşam alışkanlıklarını bu yolla pekiştirmeyi hedefliyor. Türkiye genelinde 120 şubesi, dünya genelinde de 81 ülkede Yeşilay bulunuyor. 100. yaşını “Nice Sağlıklı Nesillere” sloganıyla kutlayan Yeşilay, sanattan spora farklı alanlarda yürüttüğü çalışmalarla, 7’den 70’e herkesin bağımlılıklardan uzak, sağlıklı bir yaşam sürmesine katkıda bulunuyor ”dedi.

 

Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı

Yeşilay olarak bu doğrultuda Milli Eğitim Bakanlığı başta olmak üzere birçok kurumla işbirliği içerisinde yürütülen Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı ile ülke genelinde her yıl 10 milyon öğrenci ve 3 milyon yetişkine ulaşıyor. Ayrıca rehber öğretmenlerle birlikte deneme aşamasında olan çocuklarımızın bağımlı olmalarının önüne geçmek amacıyla Okulda Bağımlılığa Müdahale Programı uygulanmaktadır.

 

Yeşilay Danışmanlık Merkezi

Yakında Balıkesir’de de faaliyete geçecek olan Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) bağımlılık sorunu yaşayanlara ve ailelerine ücretsiz psikolojik ve sosyal destek sağlayarak yeniden hayata kazandırılmaları hedefleniyor. Türkiye’de 61 Yeşilay Danışmanlık Merkezi ile tütün, alkol, madde, kumar, teknoloji bağımlılarına ve yakınlarına, ücretsiz psikolojik ve sosyal hizmet desteği verilmektedir.

 

Yeşilay’ın üniversiteler arası kısa film yarışması

Yeşilay’ın bu yıl 5’inci kez düzenlediği “Sağlıklı Fikirler Kısa Film Yarışması” için başvurular 31 Aralık tarihine kadar devam ediyor. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle gerçekleştirilecek yarışmanın teması “Gençlerin Gözünden Uyuşturucu Bağımlılığı” olarak belirlendi. Yarışmaya, Türkiye genelinde lisans ve yüksek lisans düzeyinde eğitim gören tüm öğrenciler, son 12 ay içinde çekilmiş, 45 saniye ile 4 dakika arası uzunluktaki kurmaca veya belgesel türünde eserleriyle katılabiliyor. Yarışma hakkındaki detaylı bilgilere, ödüller ve duyurulara başvuruların da gerçekleştirildiği kisafilm.yesilay.org.tr adresinden ulaşılabiliyor.

 

Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Yarışması 10 yıldır sürüyor

Yeşilay, genç nesilleri bağımlılıktan korumak, yetişkinlerde çocuk ve gençlerin sanatsal perspektifinden bağımlılık farkındalığı oluşturmak amacıyla 10 yıldır Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Yetenek Yarışması’nı yürütüyor. Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) iş birliğiyle hayata geçirdiği yarışma; ilkokul, ortaokul ve liseler arasında düzenleniyor. Yarışmaya edebi ve görsel olmak üzere iki ayrı kategoride başvurulabiliyor. Bağımlılık konulu eserlerin değerlendirildiği yarışmada öğrenciler görsel kategoriye afiş, resim, karikatür ve kısa video; edebi kategoriye kompozisyon, şiir, öykü, deneme ve anı alanlarında üretilmiş eserlerle katılabiliyor. Öte yandan Balıkesir’de Balıkesir Büyükşlehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın kendilerine tanıdığı olanak sayesinde ofis imkanınada kavuştuklarının altını çizen Yeşilay Balıkesir Şube Başkanı Eroğlu Büyükşehir belediye başkanı Yılmaz’a verdiği destek için teşekkür etti.

Haber: Kamil Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu