Yetenek Avcıları İş Başında

Yetenek avcıları iş başında. 2022-2023 grubu (3. Sınıf) 13.175 öğrencinin Genel Tarama ve Test Ölçümleri merkezde ve tüm ilçelerde sürdü. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda öğrenim gören tüm öğrenciler Genel Tarama Test ve Ölçümlerine katıldı.
Yetenek avcıları iş başında. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın ortaklaşa proje yaptı. Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi ile tüm öğrencilerin yetenekleri doğrultusunda yönlendiriyor. Bu sayede hem geleceğin şampiyon sporcuları tespit ediliyor. Hem de çocukların spor kültürünü geliştirerek sporun geniş kitlelere yaygınlaştırılması hedefleniyor.
Erken Yaşta Spor Önemli
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Daire Başkanı Yahya Akduman, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı ve Gençlik Spor İl Müdürü Adem Özalp, Balıkesir Birleşmiş Milletler 75. Yıl Gençlik Merkezi’nde yetenek taramaları süren çocukları ziyaret etti. Daire Başkanı Akduman, İl Müdürü Tatlı ve İl Müdürü Özalp, sporun tabana yayılması için öğrencilerin erken yaşta spora yönlendirilmesi gerektiğini söyledi. Ayrıca yetenekli öğrencilerin keşfedilmesine zemin hazırlayan taramalarda çocukların test ölçümlerini izlediler.
Spor Aktivitelerine Erişimi Kolaylaştırdık
Çocukların sporla tanıştırılması ve spora başlama yaşında olan yetenekli çocukların tespit edilmesini hedefliyor. Bu amaçla Sportif Yetenek Taraması programında çocuklarla bir araya geldi. Gençlik ve Spor İl Müdürü Adem Özalp, okullarda yeterli fiziksel ve eğitsel alt yapının oluşturularak öğrencilerin spor aktivitelerine erişimlerinin sağlandığını belirtti. İl Müdürü Özalp, “Balıkesir merkez ve tüm ilçelerde devam ediyor. Projede toplam 13.175 öğrencinin taranması hedefliyoruz. Genel tarama testlerinde; boy vücut ağırlığı, kulaç uzunluğu testleri yapılıyor. Ayrıca oturma yüksekliği, esneklik, pençe kuvveti testleri yapıyor. Bununla birlikte dikey sıçrama, çeviklik, geriye sağlık topu atma ve sürat testlerinden oluşuyor.
10 Yıllık Bir Süreç
Uzun Süreli Sporcu Gelişim Yaklaşım Modeli ile düzenlenen program; ilk yıl Temel Hareketler ve Sportif Becerileri içeren tarama testleri, daha sonra 4 yıl Branş Eğitimi ve 5 yıl da İleri Düzey Spor Eğitimi olmak üzere 10 yıllık bir süreci kapsıyor. Program sayesinde ülke genelinde milli takım alt yapılarına ve olimpiyatlara sporcu yetiştirilmesi hedefliyoruz.” dedi.
Haber: Fatma Kara
Daha fazla haber için tıklayın…