Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Yetkililerden Uyarı “Bir Süre Şehir Dışına Çıkmayın”

Yetkililerden Uyarı “Bir Süre Şehir Dışına Çıkmayın”

 

Covid-19 salgını tüm ülkede artan yeni vaka sayıları ile giderek etkisini arttırırken, Balıkesir’de de yeni vaka sayılarında rekorlar kırılmaya başladı. Yetkililer Yeni vakaların önemli bir bölümünün ‘dış kaynaklı’ olduğunu ifade ederek “çok mecbur değilseniz şehir dışına çıkmayın” uyarısında bulunuyor.

 

“Dış Kaynaklı” Tespiti Toplumun Gözünden Kaçmamalı

Balıkesir Valiliği tarafından alınan kısmi kısıtlamalar, alınan tedbirlere uyum çağrıları, artan yoğun denetimler sürerken, bizzat Vali Hasan Şıldak tarafından vatandaşların tedbirlere uymak için her gün çağrı geliyor. Sağlık uzmanları bu çağrı ve uyarıların mutlaka dikkate alınması gerektiğini belirterek, bir diğer önemli ayrıntı olan yeni vakaların ‘dış kaynaklı’ olduğunun gözden kaçırılmaması gerektiğini ifade ediyor.

Seyahat Yol

Zorunlu Değilseniz Şehir Dışına Çıkmayın

Resmi yetkililer tarafından paylaşılan verilerde, devlet memurlarının bir çoğunda dahi izin dönüşünde Covid-19’a rastlandığını belirten uzmanlar, “çok zorunlu değilseniz şehir dışına çıkmayın. Zaruri olmayan ziyaret ve iş gezilerinizi mümkün olduğu çerçevede erteleyin. Sosyal amaçlı ziyaretlerinizi mutlaka erteleyin. Hatta mümkünse evinizden çıkamamaya çalışın. Mevcut tablo hem can kayıpları, hem hastanelerde doluluk açısında oldukça ciddi bir seviyeye gelmiş durumda” şeklinde uyarılarda bulunuyor.

Haber: Kamil Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu