GündemTürkiye Gündemi

“YEZİT GİBİ KAZANMAKTANSA HÜSEYİN GİBİ KAYBETTİK”

Millet İttifakı Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İsmail Ok, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın seçimi kazanmasının ve mazbatasını almasının ardından önemli bir açıklama yaptı.

Ok yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

“Sevgili Balıkesirliler,
Değerli Hemşerilerim

Ülkemizin zor zamanlar geçirdiği bu günlerde 31 Mart Yerel Seçimlerini geride bıraktık. Bildiğiniz üzere Balıkesir’de 9.913 oy farkının olduğu bir seçimde 31.813 oyun neden iptal edildiği ve yeniden sayılması hususunda ilçe seçim kurullarından başlayarak il seçim kurulu ve yüksek seçim kuruluna kadar ulaşan bir itiraz sürecimiz oldu. İstanbul ve Ankara illerinde neredeyse oyların tamamı tekrar tekrar sayılırken Balıkesir bu hak ve adaletten mahrum bırakıldı. Her bir oyun kutsallığına olan inancımız nedeniyle mücadelemizi devam ettirerek ‘’Olağanüstü İtiraz’’ hakkımızı da kullandık. Ne yazık ki her bir itirazımız tarihe utanç vesikası olacak bir şekilde ret edildi. Aslında ret edilen bir şehrin geleceği, umutları, yarınları ve emekleriydi.

Bildiğiniz üzere 2009 yılında Allah nasip etti ve sizlerin desteğiyle Balıkesir İl Belediye Başkanı seçildim. Buralı şuralı demeden, birini diğerine tercih etmeden elimizden gelenin fazlasını temin ederek, hakça bölüştük ve siz değerli halkımıza hizmet ettik.
Meclise gönderdiniz, memleketin sesi olmaya gayret ettik. Milleti parçalanmaya itecek süreçlere karşı durduk. Eğilmedik, bükülmedik. Dün ne dediysek bugün aynı şeyleri söyleyebiliyoruz, Allah başımızı öne eğdirmedi.

Ne haram lokma yedik, ne namerde boyun eğdik.

Tek ölçümüz oldu: Hak yolundan ayrılmadan bizleri yetiştiren bu necip Türk milletimize hizmet etmek.

Bugün gelinen noktada da gördük ki Balıkesir’in derdi dünden büyük. Balıkesirimiz yalnız. Derdi bir koltuk işgal etmekten ibaret olanların eline terk edilmiş. Bu nedenle sizlerden aldığım çağrıya kulak vererek sevdam olan Balıkesir’e hizmet etmek için aday oldum.

Bu süreçte Balıkesir’in içinde bulunduğu durumlardan çıkaracak projelerimizi siz değerli halkımız ile paylaştık. Balıkesir’in sıkıntılı durumun nedenlerini anlattık. Balıkesir’i bugün bu hale getiren siyasetin kirli elleri yeniden hortlayarak ortaya çıktı ve yeni oyunlar çevirmeye başladı. Muhalefet partilerinin adaylarının dahi dizayn edildiği ve bizlere saldırtıldığı bir süreçte doğruları söylemekten vazgeçmedik. Siyasi geleceğini bir şehrin kaybetmesine bağlamış olan kişilere hiç boyun eğmedik. Terör sevicilere ise hiç eyvallah etmedik. Dik durduk, hak yolda yürüdük. Kısacası yezit gibi kazanmaktansa, Hüseyin gibi kaybetmeyi kendimize onur bildik.

Kendi siyasi geleceğini bir şehrin menfaatlerinden üstün tutanlar, para karşılığı belediye başkan adayı olanlar, şehri soyup soğana çeviren haramiler, kiralık ittifakçılar ve kirli yazarların bir arada olduğu bu süreçte elbette bizlerde yalnız değildir. Balıkesir’in derdiyle hemhal olmuş Kuva-yı Milliye şehrinin asil evlatları ile birlikteydik. Bizlere her zaman güç verdiler. Bizleri hiç yalnız bırakmadılar. Bu vesileyle 31 Mart Yerel Seçimlerinde gece gündüz, yağmur çamur demeden mücadele eden başta Millet İttifakı temsilcileri olmak üzere partili, partisiz tüm Balıkesir halkına sonsuz teşekkürlerimi sunarım.

Bilinmesini isterim ki Balıkesir’e verilen her sözün takipçisi olacağız. Şehrimize yapılacak tüm iyi işlere destekleyeceğiz. Ancak geçtiğimiz 5 yılda ki gibi tüyü bitmemiş yetimin hakkının yenmesine asla müsaade etmeyeceğiz.

Bu duygu ve düşünceler ile sizlere selam eder, saygılarımı sunarım”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu