Köşe Yazıları

YILMAZ BU KEZ MECLİSTE DİLE DÜŞTÜ

Yücel Yılmaz sınırları zorlamaya devam ediyor. Aslında bir süredir köşe yazılarımda kırdığı potlara dikkat çekiyor, yaşadığı ‘güç zehirlenmesinin’ ya da ‘Özgüven Patlamasının’  neden olduğu hataların başına bela olacağına işaret ediyordum.

Ne var ki Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Neredeyse işaret ettiğimiz bu eleştirilerimizi dikkate almak yerine, bu eleştirilere tahammülsüz davrandığına dair mesajları tercih etti. Tam tersine Özgüven patlaması-güç zehirlenmesi giderek artan etkisiyle devam etti.

Her nasıl olduysa biz bu eleştirileri dile getirmeye başladıktan sonra  özellikle Yılmaz’a yakın sosyal medya hesaplarından hakaret, saldırı ve baskıya maruz kalmaya başladık. Yetmedi, yakın çevreleri “dikkat edin sizin için düğmeye basıldı, tehlikeliler” cümlelerini sık söylemeye başladı.

İlgili Makaleler

Bu gün gelinen noktada eleştirilerimizin haklılığının ortaya çıkması, tüm bu baskılar karşısında gösterdiğimiz azmin ödülü oldu bizim için. Biz yine aynı azim ve şevkle gazetecilik etiği ve tekniği ile gördüğümüzü, eleştiri yada takdir ettiğimizi yazmaya devam edeceğiz.

Gelelim son duruma;Yılmaz’ın maalesef bu davranış tutumunda ki ısrarı ile ulusal basına terfi eden potları, bu defa TBMM’de, üstelik AK Parti Milletvekillerini zora sokan bir şekilde ve yine AK Parti Grup Başkan vekilinin “mizah sınırlarını aşmış” kınaması ile dile düştü.

Hoş, Yılmaz’ın mecliste gündeme getirilen gafı ile ilgili evlere şenlik bir spontane açıklaması da olmadı değil. Ama bu açıklamasında dahi güç zehirlenmesinin izleri net görülüyor olsa gerek ki, bu açıklamaya rağmen tepkiler dinmedi ve  TBMM’de de dile getirildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, iş yönetmektense algı yönetme çabasının, henüz başkanlık döneminde kayda değer bir başarı sağlayamadığı için siyasal dezavantajlar oluşturduğunun farkında değil. Bu Yılmaz için önemli bir handikap oluşturuyor. Yılmaz adeta vizyonunu Karesi’de bıraktı.

Yılmaz’ın bir diğer handikabı da birçok yerde dile getirdiği iddia edilen ‘bu günkü siyasi konjonktürde bana kimse bir şey yapamaz’  düşüncesi ile hareket etmeye devam ederek, her geçen gün benzer potlara bir yenisini daha eklemesi. Bu tutum maalesef Yılmaz’ı savunulabilir pozisyondan çıkarıyor.

İşin aslına bakarsanız ben kendi adıma, İmam Hatip kökenli olmayan Yılmaz ve benzer siyasetçilerin, AK Parti seçmen profilinde yer alan ve farklı nedenlerle sandıkta tercihini AK Parti lehine kullanan liberal, seküler, sosyal demokrat seçmenin, AK Parti tercihini haklı çıkaracak normlarda yerel politika üretmesini bekleyenlerden biriydim.

Ancak Yılmaz’ın langır-lungur kırdığı potlarla, AK Parti’nin çekirdeğinde yer alan muhafazakâr ve mütedeyyin seçmeni rahatsız etmesi, bu beklentiyi derin bir hayal kırıklığına dönüştürmüş durumda.

19 Kasım’da yayınlanan köşemizde (https://gazetemerhaba.com/yilmazin-ozguveni-basina-bela-oldu/) bu gidişata gönderme yaparak  “Başkan Yılmaz kör noktalardaki köşelere çarpa çarpa ilerlemeye devam etme niyetinde. Eh ne diyelim umarız bu çarpışmalardan birinde sehpayı devirip te vazoyu kırmaz”   demiş ve bu konuya dikkat çekmiştik.

Ne derece doğru bir teşbih olur bilemem ama sanırım ilk vazoyu, hem de AK Parti için değerli bir vazoyu kırıp kırmadığı sonucunu siz değerli okurlarımın takdirine bırakayım.

Kalın Sağlıcakla…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu