Balıkesir Merhaba Blog YazılarıYaşam

Yiyeceklerden Yapılan Plaklar

Elektronik müzik sanatçısı Matthew Herbert, günlük besin maddelerinden hem dinlenen hem yenilen plaklar hazırladı. İşte Yiyeceklerden Yapılan Plaklar

 

Yiyeceklerden Yapılan Plaklar

Yiyeceklerden Yapılan Plaklar

İngiliz elektronik müzik sanatçısı

Matthew Herbert, günlük olarak tükettiğimiz besin maddelerini sorgulamamıza sebep olacak bir proje hazırladı. Yiyecek maddelerini plak benzeri bir forma sokan müzisyen, yenilen besinlerden de ses çıkarabildiğini kanıtladı.

4115665945707897Dd12Ce0.06036990

Herbert, bazı bilimsel deneyler sonucu, lazer kesim teknolojisiyle işlenen gıda ürünlerinden ses kaydı yapılan ve yemek suretiyle tüketilebilen plaklar meydana getirdi. Proje için hazırlanan plaklar; patates, jambon, elma ve kaşar peyniri gibi gıda maddeleriyle üretildi. Üretilen bu yenilesi plaklar, bir etkinlik davetinde Herbert tarafından davetlilere dinletildi.

Geceye katılanlar, bu yenilen plakların nasıl sesler ürettiğini dinleme fırsatı yakaladı. Herbert’in kayıtları arasında 3.255 kişinin aynı anda elma dilimi ısırırken çıkardığı ses gibi ilginç sesler yer alıyor.

2101718310570789978070B2.66663954

Herbert projesine, “Edible Sounds” (Yenilen Sesler) adını verdi. Ayrıca dikkatleri bilinçsizce tüketilen şekere çekmek istedi.

Herbert bu ilginç projeyi The Future of Food kampanyası için hazırladı. Ayrıca beslenme, yiyecek üretimi ve sağlık üçgenine alternatif bir bakış açısı sundu. Proje için hazırlanan plaklar; patates, jambon, elma ve kaşar peyniri gibi gıda maddelerini kullanarak üretti.

 

Ayrıca daha fazlası için tıklayınız

 

 

Bu haberde bigumigu'nun katkıları bulunmaktadır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu