GündemEğitimTürkiye Gündemi

YKS Başvuruları Başladı

YKS Başvuruları Başladı

 

ÖSYM tarafından hazırlanan Yükseköğretim Kurumları Sınavı başvuruları başladı. 8-23 Mart tarihlerinde devam edecek olan başvurularda depremzedelerden ise başvuru ücreti alınmayacak.

 

Yks Basvurulari Basladi 1

 

Depremzedelerden Ücret Alınmayacak

Üniversite sınavına hazırlanan gençler merakla başvuruları bekliyordu. 17 ve 18 Haziran’daki sınavlar için ise başvuru tarihi belli oldu. Adaylar bugün itibariyle sınav başvurusu yapabilecekler. Depremden etkilenen illerdeki afetzedelerden ise başvuru ücreti alınmayacak. Adayların merakla beklediği sınav takvimi de ÖSYM’nin son açıklamasıyla netleşti. Buna göre 17 Haziran 2023 tarihinde Temel Yeterlilik Testi (TYT), 18 Haziran 2023 tarihinde sabah oturumunda Alan Yeterlilik Testleri (AYT), öğleden sonraki oturumda ise Yabancı Dil Testi (YDT) uygulanacak.

 

Yks Basvurulari Basladi 2 Ozel

 

Mobil Uygulama Üzerinden De Başvurabilecekler

Bugün başlayan başvurular 23 Mart tarihine kadar devam ediyor. Adaylar bugün 12.00’da başlayan başvurular için ÖSYM Başvuru Merkezleri ya da ÖSYM’nin web sitesini kullanabilirler. Adaylar başvuru yaparken https://ais.osym.gov.tr adresini kullanabildikleri gibi ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması’ndan da faydalanabilecek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu