GündemÇocukçaEğitimTürkiye Gündemi

YKS öncesi öğrencilerin dikkatine! yeni platform açıldı

YKS öncesi öğrencilerin dikkatine!

 

YKS sınavı öncesinde 2022-2023 eğitim ve öğretim yılında yarıyıl tatili 23 Ocak-3 Şubat 2023 tarihleri arasında olacak.

 

U 4

Uzmanlar, sınava kadar kalan zamanda konuları gözden geçirmenin de önemli yarar sağlayacağını belirtiyor.

Doğuş Üniversitesi Tercih Uzmanı Ergin Sarar, “Sınava girecek öğrencilere fayda sağlamak adına “Sanal Üniversite Tercih Simülasyonu” platformunu oluşturduk. Bu simülasyonla öğrenciler puan ve başarı sıralamasını, hangi bölümlere girip giremeyeceğini görecek ve buna göre de eksikliklerini tespit edecekler” dedi.

 

2345325

“Sınava gir, sınav sonucunla tercihini yap, hayalindeki bölüme yerleşme ihtimalini gör”

Sarar, “Bu platform öğrencilere 5 farklı yayın ve farklı soru tarzları ile karşılaşma imkânı, 10 TYT ve 10 AYT sınavı ile toplamda 20 deneme sınavı çözme fırsatı, kazanım analizi ile eksik konularını görme imkânı, gerçek tercih deneyimi ve platformda katıldığın sınav sonucu ile hayalindeki bölüme yerleşme ihtimalini öğrenme şansı, devlet ve vakıf üniversitelerin puan ve başarı sıralamalarına ulaşma imkânı sağlıyor” dedi.

Sarar, “2022 YKS başvurularını incelediğimizde TYT’ye başvuran aday sayısı 3.234.318, AYT’ye başvuran aday sayısı 2.056.466 kişi ve YDT’ye başvuran aday sayısı 168.418 kişidir. 2023 YKS sınavında başvuru sayılarının artarak devam etmesi beklenmektedir. Bu sınavda başarılı olmak için öğrencilerimizin konuları bitirdikten sonra farklı yayınevlerinin sorularıyla karşılaşması ve bunları çözmesi öğrencilerin eksikliklerini görmesi için çok büyük önem arz etmektedir.

Sanal üniversite tercih simülasyonu sayesinde sınav sonrasında ne yapacağım hissini de öğrencilerin üzerinden alıyoruz. Sınavdan hemen sonra çıkan sonuç ile öğrenciler sınava katılan rakipleri arasındaki yerini öğrenebilir” şeklinde konuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu