EğitimGündem

YKS Soruları Burada Hazırlanıyor

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ve diğer sınavlara yönelik hazırlıkların gerçekleştirildiği kapalı merkezde, sınav güvenliği başta olmak üzere pek çok özel sistem ve önlem bulunuyor.

YKS Soruları Burada Hazırlanıyor

Yks Sorulari Burada Hazirlaniyor 1
Yks Soruları Burada Hazırlanıyor

Güvenlik Önlemleri 7/24 Sağlanıyor

YKS başta olmak üzere sınavların hazırlık süreçlerinin yürütüldüğü kapalı merkezde, sınav güvenliği için Faraday kafesi ve sinyal karıştırıcı jammer gibi özel sistemlerin yanı sıra 7/24 emniyet güçlerinin nöbet tutuluyor. Sınav sürecinde görevli personelin giriş yaptığı “kırmızı çizgi” ile dış dünyayla iletişimin kesiliyor.

Yks Sorulari Burada Hazirlaniyor 2

Her Aşamada Üst Düzey Güvenlik

Merkezdeki güvenlik önlemleri, sınavın her aşamasında titizlikle uygulanıyor. Soru kitapçıklarının basımından başlayarak, paketlenmesine, nakliyesine ve sınav merkezlerine gönderilmesine kadar olan süreçlerde yüksek güvenlik standartlarına riayet ediliyor.

Yks Sorulari Burada Hazirlaniyor 3
Yks Soruları Burada Hazırlanıyor

Teknoloji ve İnsan Gücü Bir Arada

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, kapalı merkezin teknolojik altyapısının yanı sıra görevli personelin de önemli bir güvenlik unsuru olduğunu belirtiyor. Matbaada görev yapan akademisyenler, uzmanlar, teknik personel ve diğer çalışanların, sınav güvenliğinin sağlanmasında kilit bir rol üstlendikleri vurgulanıyor.

Yks Sorulari Burada Hazirlaniyor 4

Konfor ve İhtiyaçlar Düşünülüyor

Görevli personelin 45 günlük sınav kampı boyunca konforunun sağlandığına dikkat çekiliyor. Matbaa içerisinde sunulan imkanların, hocaların zihinsel ve sosyal ihtiyaçlarını karşılamak için tasarlandığı belirtiliyor. ÖSYM Başkanı Ersoy, görevlilere 4 yıldızlı otel konforu sunma çabasında olduklarını ifade ediyor.

Yks Sorulari Burada Hazirlaniyor 5

Haber: Bülten

2024-YKS Başvuruları Bugün Başladı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu