Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Yok Böyle Memleket Sevdası! Kim Bu Adamlar?

Yok Böyle Memleket Sevdası! Kim Bu Adamlar?

 

Balıkesir İvrindi’li Yusuf ve Mustafa Yalçın kardeşler, Memleket sevgisi hikâyesini adeta yeniden yazdı. Uzun yıllar yurt dışında yaşayan Yalçın kardeşler, memleket sevdasıyla İvrindi’ye 5 milyon Euro yatırım gerçekleştirdi. Üstelik, bu yatırım Ilıcakpınar gibi kırsal bir alanda gerçekleşti. Ayrıca, bölgede ve 300 kişiye istihdam sağlayacak.

 

Aydeniz Et Entegre Haber 01

1 Yıl Gibi Rekor Sürede İşletmeyi Açtılar

Yalçın kardeşler, 2020 yılında Aydeniz Et markası altında İvrindi kırsalında Et Entegre tesisinin temelini attı. Ardından, 1 yıl gibi kısa bir sürede tesisin inşaatını tamamlamayı başardı ve faaliyete geçirdi. 20 bin m2 açık, 5 bin m2 kapalı alandan oluşan tesis, 2021 yılında yüksek sayıda küçükbaş ve büyükbaş kesimi, parçalama ve paketleme faaliyeti ve önemli markalara satışa başladı.

Balıkesir Kamuoyunda Dikkat Çektiler

Aynı kısa sürede ‘Aydeniz Et’ olarak, tüketiciye direkt hizmet vermek için, Balıkesir, İstanbul, İzmir ve Bursa’da 9 kasap şubesi açan Yalçın kardeşler, Balıkesir kamuoyunda dikkat çekmeyi başardı. Bu dikkat, beraberinde Balıkesir’de takdir içeren “kim bu adamlar” sorusunu getirdi. Yalçın Kardeşlerden, basın toplantısında çarpıcı yanıtlar geldi. 

 

Bu Adamlar Balıkesirli Bu Adamlar İvrindili Memleket Sevdalısı

 

Geçtiğimiz hafta sonu bir basın toplantısı yapan Yusuf ve Mustafa Yalçın kardeşler sözlerine, “Bu adamlar Balıkesirli, Bu adamlar İvrindili ve memleket sevdalısı. Bu adamlar Balıkesir’in Sakarya mahallesinde Atatürk Ortaokulundan mezun oldu. Ardından, yurt dışına işçi olarak çıkan ve orada hafta sonları dahi sırt sırta çalışarak, bu gün Almanya’da Bin üç Yüz kişinin istihdam edildiği bir kargo şirketinin sahibi olan adamlar” diye başladı.

 

Aydeniz Et Entegre Haber

Buraya Bu Yatırım Yapılır mı? Dediler Ama!

Yalçın kardeşler, İvrindi ilçesine 15 Km uzaklıkta ve kırsal alanda kurdukları tesis için “buraya yatırım yapılır mı? Bu işi yürütemezsiniz. Siz kimsiniz ki? Burada bu iş olur mu?” Gibi tutumla karşılaşmalarına rağmen, doğdukları yere, memleketlerine katkı sağlamak için yatırımdan vazgeçmediklerini belirtti. Ayrıca, yatırım aşamasında bürokratik engellerle karşılaştıklarını ifade etti.

Bürokratik Engeller Yıldırdı Ama Vazgeçmedik

Yusuf Yalçın, “bir ara kurumsal ve bürokratik engellemeler bizi öyle bir yıldırdı ki, neredeyse vazgeçecektik. Ama son anda hem memleket sevgimiz ağır bastı, hem de özellikle Ankara’da ki yetkililer bu engellemelerin yersiz olduğunu far etti. Bu arada İvrindi Belediye Başkanımız Yusuf Cengiz’e de teşekkür ediyorum. Yasal çerçeveler dâhilinde bize kolaylık sağladı” dedi.

 

Aracı Olmadığı İçin Düşük Fiyata Satış İmkânımız Var

 

Yalçın kardeşler, bu yatırımın bir amacının da Balıkesir etinin hem ulusal, hem de uluslararası platformda bir marka yapmak olduğunu ifade ettiler. Bu bağlamda “İvrindi Kuzusunun” coğrafi işaret almasının da önemli bir katkı sağladığını belirttiler. Kasap şubelerinde etin fiyatının düşük olduğuna dikkat çeken Mustafa Yalçın, “Entegre tesisimizi gördünüz. Herhangi bir aracı olmadığı için maliyetlerimiz bu ucuz fiyata kaliteli et satmamıza olanak sağlıyor. Bizler zor imkanların ne olduğunu yaşayarak gören insanlarız. Buradaki asıl amacımız herkesin yemesine olanak sağlamak. Marka tanıtımı dar var elbette ama o bizim için arka planda” dedi.

Aydeniz Et Entegre Haber 02

Yalçın Kardeşler, Aydeniz Et olarak özellikle Döner et konusuna da önem verdiklerini ifade etti. Ayrıca, Ulusal ve uluslararası platformda hedefleri olan Yalçın kardeşler, 2022 yılında Aydeniz Et Markası altında ülke genelinde 50 şubeye ulaşmayı amaçlıyor. Aynı zamanda da yurt dışına ihracat yapmak için çalışmalara başlamış. Kısa bir sürede ihracat yapmayı amaçlıyor.

Haber: Kamil Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu