GündemÖzel Haberler

YÖK’TEN  DERİN UYARI MI!

 

Yüksek Öğretim Kurumu’nun (YÖK) Balıkesir Üniversitesi’nde vekâleten atanan bazı kadroların asaleten onayına izin vermediği ve üçü dekanlık olmak üzere dokuz bölümle ilgili Rektörlüğe resmi olmayan bir uyarıda bulunduğu iddia ediliyor.

BAUN Rektörlüğünün vekâleten atadığı isimlere YÖK’ten onay çıkmadı. YÖK’ün bu isimler üzerinde atamaya evet dememesi kafalarda soru işaretleri yaratırken vekalet eden isimlerin atanabilmesi için kriterlere uygunlukta mı, yoksa farklı nedenlerle mi atamalarının yapılıp yapılmadığı bu süreçte büyük önem taşıyor.

Vekâleten atadığı bilinen bazı isimler arasında İktisadi ve idari bilimler Fakültesi Dekanı Prof.Dr Tamer Bolat, Sağlık Bilimleri Fakültesi Prof.Dr Mehmet Ünlü, Fen Edebiyat Fakültesi Prof.Dr Akın Azizoğlu’nun asaleten atanmalarına onay vermeyen YÖK’ün aynı zamanda Personel Daire Başkanlığı ve Personel dairede görevli pozisyonunda olan bazı isimlere asaleten onay vermediği ve bu konuda rektörlükten yeni isimler istemesi bu müdahalelerde pek bulunmayan YÖK’ün Rektörlüğe derin bir uyarısı olarak yorumlanmasına neden oldu.

Şimdi gözler YÖK kararlarına ve rektörlükçe verilen isimlere çevrildi. Balıkesir’de önemli bir yere sahip Üniversite’nin atamalar konusundaki çizeceği harita merak ediliyor. “YÖK uyarı verdi”, “kriterler uymuyordur”, “isimler uygun değil” vb… yorumları beraberinde getiren bu soruların yanıtı BAUN Rektörlüğünde ve YÖK’te kısa zamanda bu soruların yanıt bulması bekleniyor. YÖK’ün söz konusu dokuz ismi reddetme nedenlerini Rektörlükle paylaşıp paylaşmadığı da ayrı bir merak konusu…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu