EğitimGündem

YÖK’ten Yurt Dışı Üniversite Kayıtlarına Yeni Şartlar

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı, yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarına yapılan kayıtlarda önemli değişikliklere gitti.

YÖK’ten Yurt Dışı Üniversite Kayıtlarına Yeni Şartlar

Yokten Yurt Disi Universite Kayitlarina Yeni Sartlar 1

Yurt Dışı Yükseköğretim Kurumlarına Kayıtta YKS Puanı Şartı

YÖK Başkanlığından gelen bilgilere göre, artık yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarına kayıt yaptırmak isteyen adaylar için Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) puanı şartı getirdi.

Bu değişiklik kapsamında, yurt dışındaki programlara kayıt yaptırmak isteyen adayların, Türkiye’de orta öğrenimlerini tamamlayıp YKS kılavuzuna göre belirlenen başarı sıralamasını elde etmeleri gerekecek. Adayların, yurt dışındaki programa kayıt oldukları yıla ait ÖSYM tarafından yapılan merkezi yerleştirme sınavında ilgili program için aranan sıralama dilimine girmeleri şartı da bulunuyor. Bu belge, başvuru sürecinde ibraz edilmek üzere başvuru belgeleri arasına eklenecek. YKS’ye girmeyen veya ilgili program için gereken başarı dilimine giremeyen adayların denklik başvuruları reddedilecek.

Denklik Koşulları İçin Özel Hükümler

Ayrıca, bu tarihten sonra kayıt yaptıranlar açısından özellikle tıp doktorluğu, diş hekimliği, eczacılık ve hukuk programlarına ilişkin denklik başvurularında özel koşullar belirlendi. Tıp doktorluğu, diş hekimliği, eczacılık ve hukuk programlarından birine başvuruda bulunan adayların, mezun oldukları yükseköğretim kurumlarının dünya üniversite sıralamalarında ilk bin içerisinde yer alan kurumlar olması gerekecek. Aksi takdirde, denklik başvuruları reddedilecek. Özel hükümler saklı kalmak kaydıyla, orta öğrenimini Türkiye’de tamamlayan adaylara yönelik ise, öğrenime başlandığı yıl dünya üniversite sıralamalarının en az üçünde ilk 400’de yer alan yükseköğretim kurumlarından alınan diplomalara özel bir değerlendirme yapılacak ve Seviye Yeterlik ve Belirleme Sistemi uygulanmayacak.

Haber: AA

Balıkesir Turizmde Yeni Bir Dönem: I. Uluslararası Kongre

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu