Görüntülü Haberler

Yol Çalışmasına Kızan Turizmciler Eylem Yaptı

Yol Çalışmasına Kızan Turizmciler Eylem Yaptı

Eski Erdek-Bandırma karayolunda süren doğalgaz borusu döşeme çalışmalarına bölgede bulunan turizm işletmecileri tepki gösterdi. Yaklaşık bir aydan beri süregelen çalışmalar sırasında zaman zaman tamamen kapatılan yol, tek şerit üzerinden verilince Erdek ve Bandırma’ya gidip gelen araçlar trafiğin çok sıkışmasına yol açarken, bölgede bulunan turizm işletmecileri ise “İçinde bulunduğumuz turizm mevsiminin tam ortasında burada bu çalışma yapılır mı?” diye tepki gösterip yolu kısa süreliğine trafiğe kapattı.

Bölgedeki turizm işletmecilerinin çalışmalara tepki göstermesi üzerine bölgede, Erdek İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından güvenlik önlemleri aldılar. Turizm işletmecileri, bölgeye gelen İlçe Emniyet Müdürü Faik Karabaş’a mağduriyetlerini anlattılar. Bu arada bölgeye Erdek’e doğalgaz gelmesi için boruların döşenmesini üstlenen müteahhit firmanın şantiye şefi Yusuf Kaya geldi. Turizmciler adına yaşadıkları mağduriyeti, otel işletmecisi Halit Aksoy anlatırken, “Bu bölgedeki turizm işletmelerinden yaklaşık 500 kişi ekmek yiyor. Önce pandemi, ardından da müsilaj zaten işletmelerimizi çok olumsuz etkiledi. Şimdi de doğalgaz hattı döşeme çalışmaları nedeniyle yolun çok kötü olmasına paralel şekilde işletmelerimize hemen hemen kimse gelmiyor. Bu çalışma, yaz sezonu ortasında değil de, eylül ayında yapılamaz mıydı?” dedi.

Müteahhit firmanın sorumlusu Yusuf Kaya da, empati yaptığını ve turizm işletmelerinin sahiplerini anladığını belirterek, bölgedeki çalışmaların ağırlığını yolun “Mangırcı Deresi” bölgesine yöneltip, ayrıca işletmelerin turizminin engellenmemesini sağlayacaklarını belirtti.

Bölgedeki doğalgaz çalışmalarında yaklaşık 40-45 işçinin çalıştığı öğrendiler.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu