GündemDünyadan Haberlerİlçe Haberleri

YÖRESEL LEZZETLER TANITILDI

Altıeylül Yöresel Lezzetler Festivali’nin 2.cisi geniş bir katılımla gerçekleşti.

Altıeylül Belediyesi Temel Haklar, Aile ve Kadın Meclisi öncülüğünde, geleneksel lezzetlerin yaşatılması ve tanıtımı amacıyla düzenlenen festivale, Balıkesir’in farklı yörelerine ait 42 yemek görücüye çıktı.

Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, “Bilindiği gibi beşikten mezara kadar insana dair ne varsa belediyelerin ilgi alanına girer. 2. Altıeylül Yöresel Lezzetler Festivali’nin mutfağımıza sahip çıkılması ve tanıtılması anlamında Balıkesir’imize katkı sağlayacağına inanıyoruz. Bu festival ile, yöremize has lezzetlerin gün yüzüne çıkması ve turizm alanında da ön plana çıkarak ekonomik ve kültürel katkı sağlaması amaçlanmıştır. Bugün, hemşerilerimiz tarafından hazırlanan 40 çeşit yöresel yemeğin tanıtımını gerçekleştiriyoruz.

Saçaklı Mantı, Kuru Kemik Yahnisi, Saraylı, Patlıcan Balığı, Emirgan Hoşafı, Tabutma, Kuru İncir Tatlısı, Nogay Çayı ve nice tatları bugün sizlere tanıtımını yapıyoruz. 2. Altıeylül Yöresel Lezzetler Festivaline emeklerinden dolayı Kadın Meclis Üyelerime, hazırladıkları yöresel yemekleri ile katılımcı vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi. Yoğun katılımın gerçekleştiği festivalde, Vali Yardımcısı İsmail Demirhan, Altıeylül Kaymakamı Oktay Kaya, Karesi Kaymakamı Abdulkadir Demir, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, ilçe müdürleri, meclis üyeleri ve protokol üyeleri katılımcıları tebrik etti, hediye takdiminde bulundu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu