GündemKöşe Yazıları

Yorgunluğa İyi Gelen Sözler

Yorgunluğa İyi Gelen Sözler

Yorgunum sözcüğünü ne çok duyarız. Kendimizden çevremizden herkesten. Çalışma yorgunluğu ve gönül yorgunluğu ağır gelir bazen…

Bugün yorgunluğa dair birkaç kelam edeceğim. İş yorgunluğunda; Eve iş götürmek, çok fazla kahve tüketmek, aceleye getirilmiş bir öğle yemeği, yorgunluğunuzun nedeni olabilir. İşe bağlı yorgunluğun belirtileri arasında, odaklanma sorunları, unutkanlık ve verimlilikte düşüş gözlenebilir.Birde  Spor sonrası yorgunluk yada enerjik hissedebilirsiniz kendinizi. Fiziksel olarak aktif olmak, sağlığınız için önemlidir. Ancak, egzersiz yaptığınızda vücudunuzun besin ihtiyaçları artar. Magnezyum ve demir normal enerji oluşum metabolizmasına katkıda bulunmanın yanı sıra yorgunluğun ve bitkinliğin azalmasına da katkıda bulunur.

Vücudunuza yeterli besini sağlamazsanız bu durum, yorgunluğa ve aşırı bitkinliğe yol açar. Öte yandan, spordan önce, spor sırasında ve spordan sonra susuz kalmak, uygun olmayan saatlerde egzersiz yapmak veya aşırı antrenman yapmak da diğer yorgunluk nedenleri arasında yer alır. Spordan sonra yorgunluk belirtileri, kas yorgunluğu veya kramp olabilir.Yada durmuş olan kan harekete geçer ve enerjik bir şekilde ayağa kalkarsınız.

Mevsimsel yorgunluk

Mevsimsel yorgunluk özellikle sonbahar ve kış aylarında gerçekleşir. Yorgunluğunuzun nedeni,dışarıda yeterince vakit geçirmediğiniz için güneş alamamanız ve dolayısıyla vücudunuzda oluşan D vitamini eksikliği olabilir. Ayrıca, kış aylarında değişen alışkanlıklarla birlikte yeterli taze sebze ve meyve tüketemiyor olmanız gayet normal bir durumdur. Ancak normalde size keyif veren etkinliklere karşı alışılmadık bir isteksizlik duyuyorsanız, sosyal ortamlardan uzak duruyorsanız, enerjiniz düşükse veya soğuk havalarda hemen hasta oluyorsanız mevsimsel yorgunluk yaşıyor olabilirsiniz.

Duygusal Yorgunluğa Dair Sözler Bırakalım birde bu köşeye;

Hayat çok kısa diyorlar ama ben bu kısa hayatta çok yoruldum.

O kadar yorgunum ki, kalbim müsait bir yerde dursa da dinlensem.

Boşuna yorulma gönül, sadece sevmek yetmiyor.

Artık herhangi bir hayale kucak açamayacak kadar yorgunum.

Gitmeye cesaretsizim, kalmaya yorgun.

İnsan bazen en çok kendinden yorulur.

Zaman kısa ben yorgunum, yol uzun.

Gönül yorgun düştüğünde; yürek dilsiz kalır.

Bu gündelik bir yorgunluk değil, hayat yorgunluğuydu.

Duygusal yorgunluk diye bir şey var. Fiziksel olarak gayet iyisin ama düşündüklerin ve hissettiklerin yüzünden kılını kıpırtacak halin olmaz.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu