GündemTeknolojiTürkiye Gündemi

YouTube Videoları Çocukları Obeziteye Sürüklüyor Olabilir

Liverpool Üniversitesi’ndeki araştırmacılar tarafından yapılan ve Avrupa Obezite Kongresi’nde sunulan çalışmada, YouTube fenomenlerinin çocukları sağlıksız atıştırmalıklar tüketmeye teşvik ediyor olabileceği belirtildi.

Z kuşağının yeni Hollywood’u olan YouTube, her ay 1,8 milyar kayıtlı kullanıcıya ev sahipliği yapıyor. İnsanların izleme alışkanlıklarını kökünden değiştirdiği gibi, televizyon ve sinemanın kültürel evriminde katalizör görevi gören platform, ilginç bir araştırma ile gündemde.

Anadolu Ajansı’nın (AA) haberine göre, İngiltere’deki Liverpool Üniversitesi araştırmacıları tarafından yapılan çalışmada, YouTube fenomenlerinin çocukları sağlıksız atıştırmalıklar tüketmeye teşvik ediyor olabileceği ifade edildi.

Avrupa Obezite Kongresi’nde sunulan çalışmada, video paylaşım platformunda popüler videoları izleyen çocukların, izlemeyenlere kıyasla yüzde 26 daha fazla yağlı atıştırmalık tükettiği ortaya koyuldu.

Araştırmacılar, çalışma kapsamında aralarında Instagram’da 10,9 milyon takipçisi bulunan İngiliz vloggerZoella ve 4,6 milyon takipçili Alfie Deyes gibi sosyal medya yıldızlarının bulunduğu isimlere çocukların verdiği reaksiyon incelendi.

Ardından, 176 çocuk 3 gruba ayrılarak, ünlülerin sağlıksız atıştırmalık tüketen, sağlık beslenen ve bir şey yemezken çekilen fotoğrafları gösterildi. Daha sonra çocuklara üzüm, havuç, şeker ve çikolata dahil çeşitli atıştırmalıklar önerildi.

Çalışma sonucunda, sosyal medya fenomenlerinin sağlıksız atıştırmalık tüketen resimleri gösterilen çocukların ortalama 448 kalori aldığı gözlemlenirken, bu resimlere bakmayan gruptaki çocukların ise 357 kalori aldığı ortaya koyuldu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu