Gündemİlçe HaberleriSiyasetTürkiye Gündemi

YSK’da Kura Çekimi Yapıldı

YSK‘da Kura Çekimi Yapıldı Oy pusulasında sıralama belli oldu. Buna göre Cumhurbaşkanı adaylarının sıralaması sıra ile şu şekilde oldu.

 

Oy Pusulasi

YSK’da Kura Çekimi Yapıldı 14 Mayıs’taki seçimlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Ata İttifakı adayı Sinan Oğan ve Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce yarışıyor.

 

Erdoğan 1.sırada

1 1

YSK’da Kura Çekimi Yapıldı 14 Mayıs’ta gerçekleşecek Cumhurbaşkanlığı seçimi için, Cumhurbaşkanı adaylarının seçim pusulasındaki yerleri belli oldu. Recep Tayyip Erdoğan 1.sırada yer aldı.

Muharrem İnce 2.sırada

2

Kemal Kılıçdaroğlu 3.sırada yer alacak

5

4.Sırada Sinan Oğan

44

Oy Pusulası Hakkında

Oy pusulası, sadece siyasi seçimler sırasında değil herhangi bir konuda karar alınması gerektiğinde kullanabilecekleri bir araçtır. Her seçmen sadece bir oy pusulası kullanabilir ve bu pusula başkalarıyla paylaşamazlar.

Oy pusulalarının kullanımı hususunda farklı yöntemler vardır:

  • Kağıda basılı oy pusulası kullanımında seçmenler pusulayı işaretleyerek tercihte bulunurlar. Genellikle işaretleme için de Türkiye‘de kullanıldığı gibi özel bir kaşe, veya daha önceki uygulamadaki gibi belli bir ifade yazılı mühür vb. araçlar kullanılır. Bu tür pusulalarda adayların adı muhakkak yer alır. Ayrıca parti amblemi, genel başkan adı veya muhtarlık seçimlerindeki gibi seçilecek kişiyle birlikte görev yapacak ekip de belirtilebilir. Kağıt oy pusulaları seçimin sonuçlanması sonrasında sayılarak genel tercih belirlenmiş olur. Oy pusulasının işaretlendiği, sayıldığı ve sonuçların açıklandığı aşamalarda izlenecek yöntemler farklı siyasi sitemlerde farklı seçim sistemleri ve düzenlemelerle belirlenir.

 

Oy Kullanmadan Önce!

Sandığa gitmeden önce nerede oy kullanacağınızı öğrenin.

Vatandaşlar, ilk olarak nerede ve hangi sandıkta oy kullanacağını öğrenecek. Bu bilgileri içeren seçmen bilgi kağıdı eline ulaşmayanlar, YSK‘nin internet sitesinden, e-Devlet kapısından veya Seçmen Sorgulama mobil uygulamasından oy kullanacağı yer ve sandık numarasını öğrenecek.

Haber: Muhammed Can Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu