GündemTürkiye Gündemi

Yücel Yılmaz “Balıkesir’in Beyaz Örtüsü Bizi Mutlu Etti”

Yücel Yılmaz “Balıkesir’in Beyaz Örtüsü Bizi Mutlu Etti”

 

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz kar yağışı ile ilgili şehir içinde ana arterlerde herhangi bir sorun yaşanmadığını söyledi. Şehir için her zaman tedbirli olduklarını belirten Yılmaz,” kar berekettir, doğanın kendini yenilemesidir. Beyaz örtüyle Balıkesir’imiz çok uzun zamandır bu kadar güzel bir şekilde örtülmemişti ”dedi.

 

Kar yağışının özellikle ulaşımla ilgili ve birbiriyle entegrasyonuyla ilgili konuları da gündeme getirdiğini ifade eden Başkan Yılmaz, belediye olarak, kara yollar ve valilik ile birlikte yolların daima açık kalması konusunda teyakkuz halinde olduklarını söyledi.

 

“Yaza Endişeli Girilmeyecek”

 

Yirmi ilçemizden altısında hariç hepsinde kar var diyen Yücel Yılmaz İha’ya yaptığı açıklamada, ”Geçtiğimiz gün Sındırgı ilçemizde hiç kar yokken Bigadiç’e geldiğimizde mahsur kaldık biz de bir tır kaymasından dolayı. Eve oldukça geç ulaşabildik. Ama ekiplerimiz, jandarma emniyet güçlerimiz, karayollarımız valiliğimiz, Bakom dediğimiz Balıkesir acil afet koordinasyon merkezindeki tüm arkadaşlarımız yolda kalanlara yiyecek dağıtmadan araçları çekmesine veya misafir etmeye kadar tüm hazırlıklarımızı yaptık. Kırsal mahallelerimizde yollarımız kar denince hemen açıyoruz. Biliyorsunuz bundan önceki yaza çok endişeli girmiştik barajlarımız yüzde 50-60 civarında doluluğu vardı. Yazın da buna uygun tedbirler alıp kimse susuz kalmaması, herhangi bir kuraklık yaşanmaması için bayağı tedbir almıştık. Bu mart ayının 10’unda yağan kar bizi oldukça mutlu etti. “dedi.

 

“Kurumlararası İletişim Halindeyiz”

 

“Cemre düştükten sonra karın yağması ayrı bir inşallah barajlarımız, topraklarımız suyla buluştu. Alarmların renkleri değişebilir. Biz zaten şehrimiz için hep alarmdayız. Yani Vali Bey’le emniyet güçlerimizle, karayollarımızla hep iletişim halindeyiz. Şu anda ne problem çıkarsa müdahale edilecek. Biz İstanbul gibi nüfusu çok yoğun değil ama İstanbul’un üç katı büyüklükte bir şehiriz. Yani orada belki bir olumsuzluktan binlerce, yüz binlerce etkileniyor. Ama biz aynı çabayı on beş kişi için, yolda kalan üç kamyon üç araç için sarf etmeye hazır bir şekilde bekliyoruz. “

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu