GündemKöşe YazılarıSemra AMAN AKYÜREK

YÜCEL YILMAZ İÇİN NE DEDİLER…

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın yürüdüğü yolda neler duyduk bugün anlatacağımız yaşanmış gerçek öykülere değineceğim.
Bir dokunuşla başladı herşey. Ancak o dokunuş sert oldu. Millet Kıraathanesi diye anılan Adnan Menderes mahallesindeki çalışma masalarındaki geçlerin buruk sesiydi gelen…
“Yücel Yılmaz yüzü gülen herkese gül dağıtan ancak kılık kıyafete giydiğiniz çorabın marka değerine kadar pek önem veren biridir” diyordu yakınları. Bu sözleri doğrulatan bir yaşanmışlığı dün gazetemize gelen üç gencin bakışlarında ve sözlerinde buldum.
Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın günlük programları basından sır gibi saklandığı için ve dahi Büyükşehir Belediye sitesinden günlük programının paylaşılacağı bilgisi verilmesine rağmen, programların yoğunluğundan dolayıdır sistemleri çöktüğü için nerede ne zaman ne yapacak bilemiyoruz. Öyle ki ağzından çıkanı kulağı duymuyor Başkanın. O sözleri basında duyarsa eyvahlar olsun demek istemiyor…Yalan mı Başkan?
Millet’in Kıraathanesi, kütüphanesi diyerek çalışma masasında ders çalışan üç gencin paylaşımı ve mahallelilerden dinlediğim sözleri az sonra okuyacaklarınız. Yalansa ben milletin yalancısıyım. İsteyen gidip sorabilir İşte mahalle, İşte Millet…
“…Ders çalışanlar vardı. Burayı sürekli olarak kullanan öğrenciler, gençler var. O sırada Yücel Yılmaz Başkan geldi. Birkaçımıza sorular sordu. Çalışan bazı gençlere de ‘Siz burada ne yapıyorsunuz?’ dedi. Bir gencin Ders çalışıyorum cevabı ile ikinci bir soru Neden evinde çalışmıyorsun? Sorusu geldi….”
Şimdi açıkçası şunu düşünüyorum. Yılmaz bey keşke o cevapları keşke duymasaydın! Mademki duydun gençlere sahip çık onlara ders çalışmalarına imkân sunan küçükte olsa yer bul. Kaç kişi olursa olsun. Bizim bir gencimiz bile dünyaya bedeldir.
Kimi gençlerde, “Teknolojiden uzak olabilmek için burada çalışıyorum. Akıllı telefonum yok. Tuşlu telefon kullanıyorum. Evde çalışamam çünkü televizyon izleyenler oluyor farkında olmadan bende takılabiliyorum. Burası benim için fırsat ve burayı seviyorum. Geldiğimde rahat çalışabildiğim bir yer” diye düşünüyor.
Bir gencimizin sözleri ise şöyle “Başkanımız Yücel Yılmaz geldi. Hatta biz bi heyecan yaşadık. Ancak bugün aklımızda kalan cümleler şunlar: Burası ne kazanıyor? ………..! Gidin evinizde çalışın der gibi hatta bi tuhaf olduk…Ne biliyim yani ezildik…”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu