GündemEğitim

Yunus Emre Ortaokulu Projelerini Tanıttı

Yunus Emre Ortaokulu Projelerini Tanıttı

Balıkesir Altıeylül İlçesi Yunus Emre Ortaokulu etwinnerları yürüttükleri 9 etwinning projesinden 5 tanesini Altıeylül  ilçe milli eğitim müdürü Çetin Keren’in katılımıyla; Okul müdürü Ercan Kurter’in desteğiyle, okul öğretmen , öğrenci ve velilerine, sosyal medya aracılığı ile ulaştıkları kişilere tanıttılar.

Okul Fen Bilgisi öğretmeni  Canan Can’ın kurucusu olduğu ve yine okul matematik öğretmeni Kevser İnce’nin ortağı olduğu Doğanın Gizli Dili adlı eTwinning projesi , öğrencilerin , doğanın bir parçası olarak; doğanın özünü , güzelliklerin, gizemlerini farkedebilmelerini sağlamayı amaçlayarak 10 Türkiye 1 Romanya ortaklığıyla yürütülüyor.Okul İngilizce Öğretmeni Emine Mutlu’nun kurucusu olduğu Let’s Make Our Lives Fundemic eTwinning  projesi Eğlenceli ve faydalı etkinlikler eşliğinde ; salgının öğrencilerin sağlık, sosyal yaşam ve ayrıca psikolojileri  üzerindeki olumsuz yanlarını en aza indirgemeyi 8 Türkiye  1 Romanya  ortaklığıyla  ilerliyor.

Okul İngilizce Öğretmeni Zehra Hamurtekin’in kurucusu olduğu ICU (I SEE YOU = Seni Anlıyorum) eTwinning  projesi dijital araçları ve LMS ( öğrenme Yönetim Sistemleri) i etkin ve verimli bir şekilde kullanıp ,değişen ve dönüşen Dünyaya uyumlu 21. Yy vatandaşları yetiştirebilmek ekseninde 5 Türkiye 1 Bulgaristan ve ayrıca 2 Ürdün ortaklığıyla devam ediyorlar. Okul, Okul Öncesi Öğretmeni Betül Somuncu’nun kurmuş olduğu Montessori Her Yerde eTwinning projesi, Montessori metodunu uygulayarak okulöncesi öğrencilerinin; Özbakım, Sosyal-Duygusal, Dil, Bilişsel, Psikomotor becerileri,günlük yaşam faaliyetlerini yerine getirirken kendi öğrenme hızlarında, güvenli özgür ortamda, yaparak yaşayarak kazanmalarının sağlanması amacıyla 8 okul ortaklığı ile yürütüyolar. Okul İngilizce Öğretmeni Berna Sevinç ‘in kuruculuğunu yaptığı Speak Time eTwinning  projesi  anlamlı ve faydalı iletişim araçları kullanarak öğrencilerin konuşma ve ayrıca iletişim becerilerini geliştirmek hedefinde  4 Türkiye 1 Romanya ortaklığıyla ilerliyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu