GündemDünyadan Haberlerİlçe Haberleri

Yunus Emre Ve Türkçe Yılı İvrindi’de Coşku İle Kutlandı

Yunus Emre Ve Türkçe Yılı İvrindi’de Coşku İle Kutlandı

Türk dili ve kültürünün en önemli şahsiyetlerinden Yunus Emre’nin vefatının 700. sene-i devriyesi olması münasebetiyle UNESCO tarafından anma ve kutlama yıl dönümleri arasına alınan 2021 yılında İvrindi’de anlamlı bir etkinlik gerçekleştirdiler.

Türk Dili ve Kültürü’nün en önemli şahsiyetlerinden Yunus Emre’nin ebediyete irtihalinin 700. sene-i devriyesi dolayısıyla ilan edilen “Yunus Emre ve Türkçe Yılı” etkinlikleri kapsamında belediye düğün salonunda düzenlenilen  ve Balıkesir Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Türk Tasavvuf Müziği Toplulu’nun gerçekleştirdiği “Yunus Emre’den İlahiler” tasavvuf müziği konserine İvrindi halkı yoğun katılım sağladılar.

269599006 4404525349673856 1531463413645116235 N

HAYALLERİMİZİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ.

Bu sene Balıkesir Üniversitesi İlahiyat Fakültesi olarak  kuruluşumuzun 9. Yılını kutluyoruz diyen Dekan Prof Dr. Mehmet Bayyiğit “ Kuruluşumuzdan beri bir çok yeni bilimsel faaliyetler, etkinlikler, konferanslar, seminerler ve sempozyumlar yaptık. Hayallerimizden bir tanesi de tasavvuf müziği topluluğu kurmaktı, onu da başarmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Bu birlikteliğimizin artarak devam edeceği, konserlerimizin ve bu tür etkinliklerimizin daim olmasını diliyorum. Bu  yıla ismi verilen Türk dil ve kültürünün önemli şahsiyetlerinden biri olan Yunus Emre’yi vefatının sene-i devriyesinde rahmet ve ayrıca minnetle yad ediyor,  ev sahipliği sebebiyle Belediye Başkanımız Yusuf Cengiz ve İvrindi halkına teşekkürlerimi sunuyorum.”

İVRİNDİ’NİN YERİ BENDE AYRI, O YÜZDEN İLK KONSER YERİ OLARAK BURAYI SEÇTİK

İvrindi’nin bende müstesna bir yeri var. Dr. Mehmet Bayyiğit “Lise yıllarında ilçede bir kaç camide programa katıldığımı hatırlıyorum. Ben İvrindi’mizi her zaman için milli ve manevi duygulara sahip, yiğit insanların yaşadığı ilçe olarak bildim nitekim de öyle. Biz bu tasavvuf müziği ekibi olarak ilk dış konserimizi İvrindi’de yapıyoruz. Her zaman sevdiğim ve saydığım ilçelerin başını çekiyor. Bu kadar kalabalığa hitap edeceğimizi ve bu denli güzel ortamda konser vereceğimizi hayal etmemiştik. İyi ki İvrindi’ye geldik. İnşallah havalar iyileşinceye bahara doğru daha geniş kapsamlı bir konserde buluşmayı ümit ediyoruz.

MUHTEŞEM BİR KONSERDİ

Şu an aramızda kıymetli Dekanımız, değerli hocalarımız ve ilçemizin her yerinden gelen vatandaşlarımız var. Salonu dolduran vatandaşlarımız adına da konuşmam gerekirse şayet kalplerimize dokundunuz, ruhlarımıza dokundunuz, bizleri mest ettiniz. Tüm koro ekibine bir kez daha huzurlarınızda teşekkür ediyor, ağzınıza, nefesinize ve emeğinize sağlık diyorum”

269610639 4404525199673871 8934542160951688179 N

YUNUS EMRE GİBİ İNSAN BİR DAHA GELMEYECEK

Yunus Emre ve Türkçe Yılı 2021 yılı başında Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilan edildi diyen Başkan Cengiz “ Hepimizin malumu olduğu üzere bugün insanlık zor bir dönemden geçiyorlar. Vicdan sahibi insanlar dünyanın dört bir yanında içinde bulunulan kaostan çıkmak için iyi bir fikre, güzel bir söze hasret kalmış durumda. İnsanlar, ruhlarını besleyecek kaynağa ihtiyaç duymaktalar. Bu nedenle Yunus’un hoşgörüsünden haberdar olan, onun hoşgörüyü, cömertliği, iyiliği, sabrı önceleyen evrensel mesajına büyük bir ilgi gösterip, onu daha yakından tanımak istiyor, onun yolunu kendi yolu görmek istiyor.

Bu açıdan büyük bir sorumluluğa sahip olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Yunus’u, Mevlana’yı, Hacı Bektaş-ı Veli’yi daha fazla çalışmak, tanıtmak, bu değerlerin dilini dünyaya anlatmak zorundayız. Dünyanın muhtaç olduğu bu dilde merhametsizliğe ve kötülüğe yer yok. ‘Biz kimseye kin tutmayız’ diyen Yunus’un dilinde sevgi var, aşk var, kardeşlik var. Biz bu anlayışı ilke edinececeğiz. Bu güzel akşamda gerçekleştirdiğimiz programda emeklerinden dolayı Balıkesir Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Bayyiğit, Balıkesir Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Lütfi Cengiz, Balıkesir Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve aynı zamanda koro şefi Şemsettin Çoban’a ve değerli koro ekibine teşekkür ediyor, değerli yazarımız Yunus Emre’yi bir kez daha rahmet ve minnetle yad ediyorum.”

Yaklaşık bir buçuk saat süren program sonrası protokol üyeleri tarafından İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Bayyiğit, Balıkesir Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Lütfi Cengiz, Balıkesir Üniversitesi Öğretim Görevlisi Şemsettin Çoban’a ve koro ekibine hediyeleri takdim ettiler. Akabinde vatandaşlar ile birlikte hatıra fotoğraf çekiminin ardından program sona erdi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu