Yunusemre'nin Küçüklerinden 10 Madalya

Yunusemre’nin küçüklerinden 10 madalya. Balıkesir‘de düzenlenen Okul Sporları Küçükler Judo Grup Birinciliği’nde 10 madalya kazandı. Ayrıca Türkiye Birinciliği Finalleri’nde Manisa’yı temsil etmeye hak kazandı.
Yunusemre’nin küçüklerinden 10 madalya. Yunusemre Belediyesporlu judocular başarılarına bir yenisini daha ekledi. 2023 yılına iyi bir başlangıç yapan Mavi Beyazlı judocular, küçükler kategorisinde de madalyaları topladı.
Yunusemreli küçük judocular, Spor Genel Müdürlüğünce 26 – 27 Nisan’da Balıkesir’de düzenlenen Okul Sporları Küçükler Judo Grup Birinciliği’nde
- 4 altın
- 1 gümüş
- 5 bronz olmak üzere toplam 10 madalya kazandı.
Müsabakalarda derece yapan öğrenciler:
Birinci olan öğrenciler:
- 40 kiloda Eda Su Tekin
- 30 kiloda Oğuzhan Uygun
- 46 kiloda Erdem Topuz
- 50 kiloda Poyraz Çakal
İkinci olan öğrenci ;
- 60 kiloda Batuhan Taşkıran
Üçüncü olan öğrenciler;
- 28 kiloda Rabia Tekin
- 30 kiloda Aydın Giray Zeytin
- 46 kiloda Hüseyin Yasin Yerkazanoğlu
- 48 kiloda Yağmur Yıldırım
- 52 kiloda Yağmur Türk
Dereceye giren sporcular, haziran ayında Uşak’ta yapılacak Türkiye Birinciliği Finalleri’nde Manisa’yı temsil etmeye hak kazandı. Judo altyapısındaki verimliliğin kendilerini mutlu ettiğini belirten Yunusemre Belediyespor Kulüp Başkanı Arif Alkan, sporcuları ve antrenörleri tebrik ederek başarıların devamını diledi.
Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…
Judo Hakkında
Judonun ilk dönemlerinin ve onun temellerini atmış olan matematik öğretmeni Jigoro Kano (1860-1938) (Japonca’da soyadı önce gelir) tarihçesi birbirinden ayrı düşünülemez. Bununla beraber Kano nispeten varlıklı bir ailede doğmuştu. Ayrıca dedesi Japonya merkezindeki Shinto Bölgesinde kendi geçimini sağlayan bir sake üreticisiydi. Bununla beraber Kano’nun babası en büyük evlat olmağı için işi devralmadı ve bir Shiton Rahibi ve Devlet Memuru olup, oğlunun Japonya İmparatorluk Üniversitesindeki ikinci senesine devam etmesini sağlayacak yeterli feyzi oğluna verdi.
Kano 17 yaşında iken Jujutsu ile başladı, o zamanlarda bayındır bir sanattı, ama kendisini ciddiye alacak bir hoca bulmanın da zorluğu ile az bir ilerleme gösterdi. 18 yaşında edebiyat öğrenmek için gittiği üniversitede, dövüş sanatı çalışmalarını sürdürdü, sonunda yaşayan en yaşlı Kano öğrencisi ve sayılı bir Japon/Amerikalı Judoka olan Keiko Fukuda’nın Atası ve Tenjin Shinyo Ryu ustası Hachinosuke Fukuda’nın öğretilerini benimsedi. Fukuda Judo’da biçimsel idmanların üzerine önemli bir tekniğe sahip olmanın, Kano’nun vurguladığı randori veya serbest judo çalışmanın tohumlarını ektiğini söylemiştir.