Gündem

‘YÜREĞİMİZE DÜŞEN ATEŞ’

Balıkesir Emek Ve Demokrasi Platformu Ali Hikmet Paşa Meydanında soma maden kazasındaki madencileri andı.’ Meydanda yapılan basın açıklamasında ‘Somayı unutmadık unutturmayacağız. Yitirilen maden işçilerimizi saygıyla anıyoruz’ denildi.

ACI İÇİMİZDE

Balıkesir Emek Ve Demokrasi Platformu adına Eğitim İş Şube Başkanı Mustafa Demiralp’in okuduğu basın açıklamasında şöyle denildi: ‘ Soma’da 13 Mayıs 2014’te meydana gelen ve 301’i canımızı yitirdiğimiz yüzyılın en büyük iş faciasının dördüncü yıldönümü. 301 canımızın acısı hala yüreğimizde. 13 Mayıs’ta Soma’da yaşamını yitiren tüm maden emekçilerini saygıyla anıyor, yakınlarına ve tüm maden emekçilerine bir kez daha başsağlığı diliyoruz.’

 

ACILAR YAŞANMASIN

Eğitim İş Şube Başkanı Mustafa Demiralp ‘’Bugün, bu acıyı unutturmamak için, böyle acıların bir kez daha yaşanmaması için alanlardayız. Ülkemizde Soma gibi bir facia yaşandıktan sonra dahi her ay onlarca emekçi iş cinayetlerinde yaşamını yitirmeye devam etmektedir. Hükümet ve ilgili kamu kurumları tarafından faciadan sonra alınan ders nedir diye bakıldığında, sermayenin ihtiyaçlarını karşılamak ve yeni katliamlara zemin hazırlamak dışında bir şey görülmemektedir. Bu acı gerçek, ülkemizde emeği ile geçinen milyonlarca işçiye ölümden, sakatlanmaktan ve sömürülmekten başka bir şeyin reva görülmediğini ortaya koymaktadır.’’

İŞ CİNAYETLERİ SON BULSUN

Bizler, yaşamını alın teriyle kuran emekçiler, güvenceli koşullarda çalışmak ve emeğimizin karşılığını almak istiyoruz. Güvencesiz, sendikasız ve kayıt dışı çalıştırılmak istemiyoruz. İşçi sağlığı ve iş güvenliği kavramlarıyla temelden çelişen ve özellikle kamuya ekonomik anlamda da yük olan, işçileri köleleştiren taşeron ve rödovans sistemlerine son verilmesini istiyoruz.İşçi sağlığı ve iş güvenliği sorunları piyasacı yaklaşımlarla çözülemez. Sendikaların, meslek odalarının, üniversitelerin karar süreçlerinde ve yönetiminde yer aldığı, idari ve mali yönden bağımsız, demokratik bir işleyişe sahip Ulusal İşçi Sağlığı Güvenliği Kurumu bir önce oluşturulması gerektiğini bir kez daha yineliyoruz. Soma’da yaşanan iş cinayetini doğuran nedenler ve bu cinayetin sorumluları ile hesaplaşmadan sağlıklı ve güvenli çalışmanın mümkün olmadığının altını bir kez daha çiziyoruz.

‘İŞ GÜVENLİĞİ YOK EDİLİYOR’

Demiralp “AKP iktidarında Türkiye’de iş kazalarına bağlı işçi ölümlerinin artması,Soma ve Ermenekte yaşananlar tesadüf değil. Özelleştirmeler yoluyla işçilerin yedeklendiği, işsiz yığınlar yoluyla çalışanların tehdit edildiği dönemden geçiyoruz. İşçiler taşeronlaştırılıyor. İş güvenliği ve kadro güvencesi yok ediliyor” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu