GündemEğitim

YÜREKLERİNE DE DOKUNMAMIZ LAZIM

Vali Ersin Yazıcı, BENGİ (Balıkesir Eğitimde Niteliği Geliştirme ve İzleme) Projesi kapsamında Gömeç 6 Eylül Çok Programlı Anadolu Lisesini ziyaret etti.

Vali Yazıcı, Gömeç 6 Eylül Çok Programlı Anadolu Lisesine bir ziyaret gerçekleştirerek hem okulda incelemelerde bulundu hem de öğretmen ve öğrencilerle sohbet etti.

KİTAP OKUMA SAATİ

Ziyarette ilk olarak Vali Ersin Yazıcı, Gömeç Kaymakamı Nurettin Yavuz, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız öğrencilerle birlikte kitap okuma saatine katıldılar.
Daha sonra öğrencilerle sohbet eden Vali Yazıcı, çocukluk yıllarından öğrencilik yıllarına; günlük hayatından Valilik görevine kadar birçok konuda görüş ve düşüncelerini anlattı.

MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM HAYATİ BİR ÖNEME SAHİP

Vali Ersin Yazıcı, nitelikli iş gücünün artırılması, sanayi kuruluşlarında hizmet veren kalifiye eleman sayısının çoğaltılması ve ara eleman ihtiyacının karşılanması adına mesleki ve teknik eğitimin, hayati bir öneme sahip olduğunu belirtti.

HEDEFLERİNİZİ BELİRLEYİP O DOĞRULTUDA HAREKET EDİN

Öğrencilere gelecekte yapmak istedikleri ve koydukları hedefleri üzerine sohbet eden Vali Yazıcı: “Kendinize doğru hedefler belirleyip o doğrultuda hareket ederseniz hedefinize ulaşmanıza herhangi bir engel göremiyorum.” dedi.

KENDİ YETENEK VE BECERİLERİNİZE GÖRE MESLEK SEÇİN

Meslek liselerinin sanatkâr yetişmesindeki katkısının çok büyük olduğunu belirten Vali Yazıcı, “Elinizde sanatınız varsa, üretim yapabiliyorsanız hem ülkenin kalkınmasına katkı sağlıyorsunuz, hem de kendi hayatınıza katkı sağlıyorsunuz demektir. Meslek seçiminizi ailenizin ya da çevrenizdeki kişilerin istekleri doğrultusunda değil kendi yetenek ve becerilerinize göre yapın. Elinizde ki imkânları en iyi şekilde kullanarak, başarıya doğru koşmalısınız. Hayatınız boyunca elde ettiğiniz başarılarla birlikte, devlete, millete, içinde bulunduğunuz topluma faydalı bireyler olmanız da çok önemlidir. Bizi biz yapan değerlere sahip olduğunuz zaman, önünüzde hiçbir engel duramayacaktır. Sizlerin başarılı, milli ve manevi değerlere önem veren, topluma faydalı bireyler olacağınıza inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

GELECEĞİMİZE UMUTLA BAKIYORUZ

Öğrencilere mezun olduktan sonra meslek liselerinde eğitim görmenin avantajlarından yararlanacaklarını ifade eden Vali Yazıcı, “Bu ülkenin geleceği sizlersiniz. Sizlerin sayesinde bizler geleceğimize umutla bakıyoruz. Meslek liseleri, öğrencilere birçok avantaj sunmaktadır. Öğrencilerimizin gerek iş yaşamında gerekse akademik kariyer planlamasında meslek liseleri önemli bir rol oynayacaktır. Eğitim-öğretim yıllarında bir meslekte uzmanlaşan öğrenciler, mezun olduklarında normal liselerde okuyan öğrencilere göre daha çabuk ve daha kolay iş bulabilmektedir. Hayatı anlama noktasında, hayatı tanıma noktasında içerisinde bulunduğunuz okul çağları önemli bir dönemdir. Bu çağı iyi değerlendirirseniz kendinize ve çevrenize faydalı şeyler yapabilirsiniz.” şeklinde konuştu.

Vali Yazıcı ve beraberindekiler öğrencilerle buluşması sonrası, idareci ve öğretmenlerle de bir araya gelerek, BENGİ Projesi ile okulun eğitim durumunu değerlendirdi.

EĞİTİM VE ÖĞRETİM KALİTESİ BİZLERİ YAKINDAN İLGİLENDİRİYOR

Balıkesir’deki eğitim kalitesini yükseltmek için her türlü imkânları seferber etmeye devam edeceklerini söyleyen Vali Ersin Yazıcı, “Eğitim ve öğretim kalitesi bizleri yakından ilgilendiriyor. Çünkü bizim en büyük gücümüz iyi yetişmiş, çağın gerektirdiği bilgilerle donanmış genç nüfusumuzdur. Genç nüfusumuz ne kadar iyi yetişirse, ne kadar iyi eğitim alırsa ülkemizin geleceği de o kadar güçlü olacaktır. Bu konuda eğitimcilerimize büyük görev düşüyor. Gurur duyacağımız bir nesil yetiştirmek öğretmenlerimizin elindedir. Bu okullar ülkemiz için çok önemli okullardır. Gelecekte üretim yapacak, ülke ekonomisine katkı sağlayacak ve kendi hayatını kazanabilecek çocuklar bu okullarda yetişiyor. Meslek liseleri toplumun ara eleman ihtiyacını karşılayan okullardır. Sanayide ve hizmet sektöründe ara eleman ihtiyacı oldukça fazla. Bu tür okullar mezun ettikleri öğrenciler ile bu ihtiyacı karşılamalıdır. Üretim yapmanın, bir şeyler üretmenin bu ülke için ne kadar değerli ve faydalı olduğunu, kendilerinin geleceği için ne kadar önemli olduğunu çocuklarımıza çok iyi anlatmamız lazım.” dedi.

ÖĞRENCİLERİ YÜREKLENDİRMEMİZ LAZIM

Öğretmenlerin öğrencilerin hayatında önemli olduklarını ve öğrencilere de bunu hissettirmeleri gerektiğini kaydeden Vali Ersin Yazıcı, “Öğrencileri cesaretlendirmeniz lazım. Burada hayalleri güçlü öğrenciler gördüm. Onların motivasyona ihtiyacı var. Öğrencilerin sadece mesleki değil, kendi değerlerini de geliştirmeye çalışmaları, sizlerin de onlara velilerle işbirliği içerisinde tecrübelerinizi aktararak eğitim vermeniz gerekir.” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu