GündemTürkiye Gündemi

Yurtta hava durumu açıklandı

Yurtta hava durumu açıklandı

 

Yapılan son değerlendirmelere göre, yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu, Güneydoğu Anadolu’nun batısı, İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ, Balıkesir, Bursa, Yalova, Kahramanmaraş, Osmaniye, Hatay, Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl ve Diyarbakır çevreleri ile Adana’nın kıyı kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre,  Antalya’nın batı kıyılarında yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması beklenen yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Güney Ege ve Batı Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak olacak. Doğu Anadolu’nun yağış alan kesimleri, Gaziantep ve Diyarbakır çevreleri ile Batı Akdeniz’in Toroslar kesiminde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. İç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis bekleniyor.  Marmara’da 2 ila 4 derece azalacağı, Rüzgarın ise genellikle doğu ve güneydoğu, Marmara’da kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı bulutlu 9

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 12

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu 15

Adana: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde kıyı kesimleri sağanak yağışlı 16

Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, batı kesimlerinde kuvvetli, batı kıyılarında çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

Samsun: Parçalı ve az bulutlu 17

Trabzon: Az bulutlu 13

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu -2

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı 8

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu