Balıkesir Merhaba Blog YazılarıGündemModa

Yüz Şeklinize Göre Şal Bağlama

Pek çok başörtü bağlama tekniği bulunmaktadır. Ancak başörtünüzü yüz biçiminize göre bağlamanız size ayrı bir şıklık katacaktır. İşte Yüz Şeklinize Göre Şal Bağlama teknikleri

 

Yüz Şeklinize Göre Şal Bağlama

Yüz Şeklinize Göre Şal Bağlama

Kare Yüzler

Kare yüz tipine sahipseniz yüz hatlarınız oldukça köşeli demektir. Bu yüz tipine sahip insanlar önden bonenin göründüğü ve önü sivri gelen bağlama modellerinden sakınmalıdır. Yüz biçimi sert bir yapıda olduğu için başörtü bağlarken amacınız surat hatlarınızı yumuşatmak olmalıdır. İlk olarak kullandığınız bonenin gözükmemesine dikkat etmelisiniz. İkinci olarak ise kullandığınız eşarp ya da şalınızın önü yuvarlak şekilde olmalıdır.

Yuvarlak Yüzler

Yuvarlak yüz biçimine sahip kadınlar dolgun bir surata sahip olduğu için tombul gözükme gidişatını çok sık yaşamaktadır. Bu sebeple ilk olarak bonenizin görünmemesi, alnınızın en üst kısmından bağlamanızda fayda var. Başörtünüzü oval şekilde bağlamak, daha uzun ince bir yüz görünümü kazandıracaktır.

Oval Yüzler

Oval yüzler en simetrik surat biçimidir. Her eşarp ya da şal bağlama modelini rahatlıkla kullanabilirler. Oval surata sahip kadınların başörtü kullanırken dikkat etmesi gerekenler karışık modellerden uzak durmak, boyun kısmını çok sarmamak ve başörtünün yan kısımlarını içe kıvırarak bağlamaktır.

Dikdörtgen Yüzler

Dikdörtgen yüz biçimine sahipseniz kesinlikle bone kullanmalısınız. Zira bone kullanarak surat şekliniz daralacak ve oval görünüme kavuşmuş olacaksınız. Dikdörtgen surat tipine sahip kadınlar eşarp ve şallarını sıkı bağlamak yerine gevşek bağlamalıdır.

Eşarp Seçiminde Bilinmesi Gerekenler

Özellikle muhafazakâr kadınlar tarafından seçilen ve kullanılan eşarplar sanki bitirici birer aksesuar halindedir. Hem inanç hem de modaya geçim gereği seçilen eşarplar, her geçen gün değişik renk modeller de üretilmeye devam etmektedir. Saf ipek, sura ipek, twill ipek ve saten ipek olmaz üzere bir hayli çeşitte modelleri bulunmaktadır. Günümüz de en çok seçilen ipek eşarp modelleri hem tek renk olarak hem de desenli modeller de tasarlanmaktadır. Parlak görünümleri ile göz alıcı bir görüntü veren ipek eşarplar aynı zamanda kullanım basitliği ve kombin basitliği açısından da çok sık seçim edilmektedir. Özel gece ve özel düğün nişan davetlerinin bırakılmaz parçası olan ipek eşarplar, uygun giysilerle kombinlenince çok daha şık görünmektedir.

 

 

Ayrıca daha fazlası için tıklayınız.

 

 

 

Bu haberde markapia'nın katkıları bulunmaktadır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu