Balıkesir Merhaba Blog YazılarıBakımGündemSağlık

Yüz Toniğine Dair Her Şey

Bazıları için gereksiz, bazıları için dengeli bir cildin anahtarı: tonik. İşte yüz toniğine dair her şey sizinle!

 

Yüz Toniğine Dair Her Şey

Yüz Toniğine Dair Her Şey, tüm detaylarıyla burada!

Yüz Toniği Nedir?

Tonikler, su kıvamında cilt bakım ürünleridir. Geleneksel olarak, fazla yağı ciltten uzaklaştırmak için kullanılmaktaydı. Ayrıca sivilceleri olan insanlar için oldukça kullanışlıydı. Bu ürünler yüksek konsantrasyonlarda alkol içermektedir ve bu nedenle kurutmaya yardımcı olmaktadır. Günümüzün tonerleri çeşitli yatıştırıcı, parlatıcı ve yaşlanma karşıtı bileşenler içermektedir.

Tonik Ne İşe Yarar?

Tonerlerin temizlik sonrası cildin pH’ını dengelemeye yardımcı olduğunu sık sık duymaktayız . Ancak görünen o ki, tek faydası bu değildir.

*Kirleri giderir: Tonik, yağı ve kir, bakteri ve makyaj kalıntılarını gidermektedir. Ayrıca, bir temizleyici ile yıkandıktan sonra hala kalabilecek toz, kirlilik ve yabancı maddeleri de ortadan kaldırmaktadır.

*Cildi korur: Tonikler, cilt hücrelerindeki tüm boşlukları kapatmak için çalışmaktadır. Bu da kirlerin cilde girme riskini azaltır. Ayrıca bu gözeneklerin daha küçük görünmesini sağlamaktadır.

*Diğer ürünlerin etkinliğini artırır: Peeling yapar, cildin pH seviyesini dengelemeye yardımcı olmaktadır. Aynı zamanda diğer cilt bakım ürünlerinin cildin daha derinlerine nüfuz etmesine yardımcı olmaktadır.

Ek olarak, cildinizde temel vitaminler ve besinler eksikse, bunu tamamlamaya yardımcı olmaktadır.

Yüz Toniğine Dair Her Şey

Tonik Kullanırken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Her yeni cilt bakım ürününde olduğu gibi, bakım rutininize tonik eklerken dikkatli olmak isteyeceksiniz. Toniğin cildinizi aşırı kurutmadığından veya tahriş etmediğinden emin olmalısınız. Ayrıca, yüzün hassas bölgelerine gelince, aşırıya kaçmamaya dikkat edin ve içerik etiketinde her zaman alkole dikkat edin.

Cilt tipinize uygun bir toner kullandığınızdan emin olun ve cildi kurutma eğiliminde olduklarından tonerlerdeki alkolden uzak durun. Bununla birlikte, modern tonikler genellikle daha yumuşaktır ve cildinizin bireysel ihtiyaçlarına daha uygundur.

Yeni formüle edilen pek çok tonik alkol içermemektedir. Ayrıca gelişmiş yaşlanma karşıtı bileşenleri cildi arındıran ve dengeleyen, aynı anda nemlendiren, tedavi eden ve yatıştıran nazik, doğal bileşenler ve botaniklerle birleştirmektedir. Yağlı ciltler için, fazla yağı emmeye, ölü cilt hücrelerini temizlemeye ve gelecekteki sivilceleri önlemeye yardımcı olmak için antibakteriyel ve peeling özellikleri sunan bir toneri tercih edebilirsiniz.

Nasıl Kullanılır?

En iyi kullanım bir pamuğa tonik dökülmesi ve cildi nazikçe yedirilmesiyle uygulanmasıdır. Bunu tercih etmiyorsanız, sprey şeklinde bir tonik kullanmayı düşünebilirsiniz.

Ne zaman Kullanılmalı?

Tonik en iyi temizlikten sonraki ilk adımınız olarak kullanılmalıdır. Çünkü ciltte kalan kirleri temizlemeye yardımcı olmaktadır. Ayrıca cildi tazeler ve sonraki cilt bakımı rutininiz için mükemmel bir şekilde hazırlar. Tonik sonrası uygulanan herhangi bir krem, serum veya tedavi daha derine nüfuz edecek ve tam potansiyelini ortaya çıkaracaktır.

Ne Sıklıkla Kullanılmalı?

Toniğii rutininizin kalıcı bir parçası haline getirmekten korkmamalısınız. Ancak bu biraz deneme yanılma gerektirebilir. Ne sıklıkta kullandığınızın zamanı ve tutarlılığı gerçekten cilt tipinize, cilt sorunlarınıza ve tonerdeki bileşenlere bağlıdır. Cildiniz için fazla olmayan bir toniği günde iki kere, sabah ve akşam bakımlarınızda kullanabilmelisiniz.

Yüz Toniğine Dair Her Şey

 

Daha fazlası için tıklayınız.

 

 

 

Bu haber www.gazetemerhaba.com'a aittir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu