GündemTürkiye Gündemi

Yüz Yüze Eğitime Yönelik Tedbirlerde Yapılan Değişiklikler Açıklandı

Yüz Yüze Eğitime Yönelik Tedbirlerde Yapılan Değişiklikler Açıklandı

Yüz Yüze Eğitime Yönelik Tedbirlerde Yapılan Değişiklikler Açıklandı. Balıkesir’de eğitim kurumlarının öğrenci, öğretmen ve çalışanlarının ilgili belgeler doğrultusunda eğitim gün ve saatlerinde sokağa çıkma kısıtlamasından muafiyetine karar verildi.

TEDBİRLERDEKİ DEĞİŞİKLİKLER AÇIKLANDI

Balıkesir İl Hıfzıssıhha Kurulu Vali Hasan Şıldak başkanlığında toplandı. Yapılan toplantıda kovid-19 pandemisi sebebiyle alınan tedbirlere yönelik bazı değişiklikler değerlendirildi. Yapılan değerlendirmeler sonucu İçişleri Bakanlığı tarafından salgın sürecine yönelik yeni yayınlanan genelge de dikkate alınarak bazı kararlar alındı. Balıkesir İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan kararları açıklayan Vali Hasan Şıldak şöyle kaydetti:

YÜZ YÜZE EĞİTİM KADEMELİ OLARAK BAŞLIYOR

Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde alınan kararlar doğrultusunda yüz yüze örgün eğitimin kademeli olarak başlanması kararlaştırılmıştır. İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan ilgili genelge doğrultusunda;

ÖRGÜN EĞİTİME BAŞLAYANLARA YÖNELİK DÜZENLEME

Milli Eğitim Bakanlığınca örgün eğitim yapması uygun görülen eğitim kurumlarının öğrenci/öğretmen/çalışanlarının durumlarını eğitim kurumlarınca verilecek kurum adresi ile çalışma/ders programını ihtiva eden belge ile belgelendirmeleri şartıyla, güzergâh ve ilgili saatlerle sınırlı olacak şekilde sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulmasına karar verildi.

TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINDA YENİ MUAFİYETLER

Eğitim kurumlarının öğrenci/öğretmen/çalışanlarından 65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altı şehir içi toplu ulaşım araçlarını (otobüs, minibüs, dolmuş vb.) kullanma kısıtlamasından muaf tutulması kararı da alınmış bulunmaktadır”

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu