GündemTürkiye Gündemi

Zağnospaşa Camisinde Yangın

Zağnospaşa Camisinde Yangın

Zağnospaşa Camiisinde kadınların namaz kıldığı bölümde yangın çıktı. Akşam namazı öncesinde kadınların namaz kıldığı bölümde alevler bir anda büyüdü. Yangını akşam namazını kılmak için camiye girenler fark ettiler.

Balıkesir’in en eski ve tarihi değere sahip Zağnospaşa Camiinde yaşanan yangında caminin bir bölümü yangında zarar gördü. Restorasyonu tamamlandıktan sonra ışıklandırılarak çevre düzenlemeleri ile de şehre ayrı bir canlılık kazandıran camide çıkan yangın Balıkesirlileri üzdü. Yangının camiye giren küçük bir kız çocuğu tarafından çıktığı iddia edildi. Akşam namazını kılmak için camiye girenler arasında bulunan TÜRKAV Başkanı Tahir Korucuoğulları “7-8 yaşlarındaki bir kız çocuğu çığlık atarak kadınların olduğu bölümden inerek camiden koşarak uzaklaştı.İçeriye girdiğimde çocuk çığlığı ve alevleri gördüm”  dedi.

F4130E6B A96C 4686 9C89 47F76A0F6154

Küçük kız çocuğunun neden ve nasıl kadın katına girdiği belirlenemedi. Çevredeki bazı esnaf,  oynamak içinde girmiş olabilir ama neden orası? Diye kendi aralarında konuşurken yangına ilk müdahalede yine çevre esnafından ve namaza gelenler tarafından yapıldı. Yangın tüpü ile alevler kontrol altına alınmaya çalışılırken itfaiyeyede haber veren esnaf 10 dakika sonra gelen itfaiyenin de yangını tamamıylakontrol altına aldığını belirttiler. Semra Aman Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu