Gündem

ZAYIFLAMANIN FORMÜLÜ BALIKESİR

Zeytinyağının antik çağda ‘’sıvı altın’’ olarak nitelendirilen eşsiz lezzet Balıkesir’de. Ve, siz hala zayıflayamıyorum mu diyorsunuz?

Kilo verdiriyor hazmı kolaylaştırarak sindirime yardımcı oluyor. Günümüzün hastalığı kiloya çare yemekli tarifimiz de sizler bugün. Yerken zayıfladım diyenler mucizeyi bölgemizde yetişen zeytinlere borçlu olacak.

SAĞLIKLI ŞEHİR

Balıkesir zeytiniyle zeytinyağı ile sağlık kokan bir şehir. Öyleyse bu hafta sonunu sağlıklı bir zeytinyağlı enginar tarifi ile soframıza koyabileceğimiz güzel bir yemek çeşidi ile tamamlayalım dedik.

Zeytinyağının antik çağda ‘’sıvı altın’’ olarak adlandırıldığını biliyor muydunuz? Yemek tarifimizde kullanacağımız zeytin yağı ile pekçok hastalıktan kurtulmanız bile mümkün. Zeytinyağı kilo verdirir. Metabolizmayı iyileştirir, sindirimi kolaylaştırarak yaşlanmayı da önler.

Istanbul Usulu Zeytinyagli Enginar

YEMEK TARİFİM

Zeytinyağlı enginar tarifi için malzemeler

10 arpacık soğan (Kabuğu soyulmuş)

Yarım su bardağı sızma zeytinyağı

12 bebek enginar

1 çay bardağı pirinç (Yıkanıp süzülmüş)

1 çay bardağı su

1 çay bardağı portakal suyu

Yarım limonun suyu (Enginarları ovmak için)

Tuz

1 tatlı kaşığı toz şeker

1 demet taze soğan

3 dal taze nane

3 dal dereotu

Zeytinyağlı enginar Nasıl Yapılır

Arpacık soğanları 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile birlikte tencerenin içinde en fazla 5 dakika kavurun. Enginarları tencereye yerleştirin. Pirinci tencerenin içine serpin. Enginarların yarısına gelecek şekilde suyu ve portakal suyunu dökün. Tuzu ve toz şekeri de serpip, önce yüksek ateşte 5 dakika pişirin, daha sonra ateşi kısın. 20 dakika sonra tencerenin kapağını açıp, doğranmış taze soğanı ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp, 10 dakika daha pişirin. Enginarlar pişince tencerenin içinden tek tek alarak servis tabağına yerleştirin. Taze nane yaprakları ve dereotunu enginarların üzerine serpin. Soğuduktan sonra servis yapın.( Behice Ana’nın mutfağından)

 

Kilo kaybı

Tıp uzmanları, zeytinyağında bulunan tekli doymamış yağlardan kilo almanın çok zor olduğunu açıklamışlardır. Zeytinyağı üzerinde yapılan araştırmalar, kilo kaybı için kullanılmasında olumlu sonuçları olduğunu ortaya koymuştur.

Metabolizmayı artırır

Zeytinyağı çocuklarda metabolizmayı, kemik yapısını ve beyin gelişimini hızlandırır. Yaşlı insanlar için çok faydalı olan mükemmel bir E vitamini kaynağıdır.

Cilt sağlığını korur

Zeytinyağı yüksek oranda E vitamini içerir ve bu vitamin cildi güneş ışınları, rüzgar gibi dış etkenlerden korur. Ayrıca zeytinyağı son derece iyi bir nemlendiricidir. İçeriğindeki E vitamini ile cildi iltihaplanmadan, akneden, gül hastalığından ve cilt kanserinden korur. Topuk çatlamalarının tedavisinde harici olarak kullanılabilir. Saç sağlığı için de çok faydalıdır.

Yaşlanmayı geciktirir

Antioksidanlar bakımından zengin olan zeytinyağı, insan vücudunun doğal yaşlanma sürecini yavaşlatır. Kozmetik ürünlerinde ve doğal bitkisel terapide kullanılan zeytinyağı, cilde doğal bir parlaklık verir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu