Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Zeki Müren’in Balıkesir’de Yaptırdığı Okulun Dikkat Çeken Hikayesi 51 Yıl Sonra Ortaya Çıktı

Zeki Müren’in Balıkesir’de Yaptırdığı Okulun Dikkat Çeken Hikayesi 51 Yıl Sonra Ortaya Çıktı

 

Balıkesir Kepsut İlçesi Ahmetölen mahallesi hala Zeki Müren’in anısını yaşatıyor.

 

Sanat güneşinin izlerini taşıyan ve eğitime verdiği öneme işaret eden, yaptırdığı okul hala Ahmetölen de dimdik duruyor. Ayrıca, büyük sanatçının bu okulu yaptırmasının ardında ilginç bir hikaye var. Türk Sanat Müziği’nin güneşi Zeki Müren, besteleriyle, sözleriyle ve şairliği ile hala dillerde. Sanat güneşinin gönül bolluğu ise, hala Türkiye’nin en ücra köşelerinden, kimi zamandan da kırsalın bir köşesinden duyuluyor.

 

İşte Büyük Sanatçı Zeki Müren’in Balıkesir’de Okul Yaptırmasına neden olan İlginç Olay; 

Balıkesir’in Kepsut ilçesine bağlı Ahmetölen köyü Zeki Müren tarafından 1970 yılında yapılmış. Neden, ne şekilde ve nasıl yapıldığı oldukça ilginç. Okulun yapılmasına vesile olan cüce bir genç kız. İşte o cüce olan genç kızın ablasına ulaştık. Elif Balaban hala yaşayan bir değer ve köyündeki okulu yaşanan geçmişi şöyle anlatıyor;

“ Benim kardeşim cüceydi. Onu evlendirmiştik. Bir bebeği oldu, ama sonra öldü. Kardeşim hastaneye götürülürken o zamanlar köy yolu bozuk, hatta yol yok. Kardeşimin bebeği hastanede oluyor. Hastanede kardeşim ve bebeği, Zeki Müren’in dikkatini çekiyor. Hatta o bebeğin hatırına Zeki Müren okul yaptırdı. Benim kız kardeşimin çocuğuydu. Ama kız kardeşim cüceydi. Bebekte öldü. Eskiden yollar yoktu .Zorlukla doğum yapacağı sırada, yola çıkıyorlar ve bir vesile hastanede Zeki Müren ile karşılaşılıyor. Zeki Müren çok ilgileniyor ve benden ne istersiniz? diye soruyor.

“Bizimkiler Bir şey İstemeyiz Deyince, Köyünüze Okul Yaptıracağım Diyor”

Onlarda bir şey istemeyiz deyince “sizin köyde okul var mı?” Diye soruyor. Onlarda “yok” deyince, “Ben sizin köye okul yaptıracağım” diyor. 51 yıl olmuştur bu olay olalı…(elini sallıyor) Balıkesir’in Kepsut ilçesine bağlı Ahmetölen Mahallesi’nde Zeki Müren tarafından 1970 yılında yaptırılan okul binası dimdik hala ayakta.

Zeki Murenin Balikesirde Yaptirdigi Okulun Dikkat Ceken Hikayesi 51 Yil Sonra Ortaya Cikti 01

Semra Aman Akyürek’in Haberi

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Allah rahmet eylesin. Allah razı olduğu kullarından eylesin. Ne güzel okul yaptırarak anılmak. Ne Mutlu Türk’üm Diyene!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu