Zekiye Seferbey’den Eylül İçin Yardım Çağrısı
Balıkesir Anneler Derneği Başkanı Zekiye Seferbey, bugün Merhaba Gazetesi muhabirlerini evinde ağırlayarak derneğin bu yılki planları ve projeleri hakkında bilgi verdi.

Zekiye Seferbey’den Eylül İçin Yardım Çağrısı

Eylül’de Faaliyete Geçecek Projeler
Derneğin Eylül ayında faaliyete geçeceğini açıklayan Seferbey, “İlk projemiz okullarla ilgili olacak. Okulların açılması yaklaşırken, öğrencilere yönelik kırtasiye yardımları yapacağız. Talep bu yıl oldukça arttı. Yardım talepleri geçen seneye göre çok daha yüksek. Destek verenlerin azalmasına rağmen, yardım ihtiyacı artmış durumda. Umarım bu süreçte Allah yardımcımız olur.” ifadelerini kullandı.
Yardımların Azalması ve Artan Talepler
Bu yıl yardımların azaldığını ifade eden Seferbey, “Ekonomik durum ortada. Kimse artık yardımlarını geniş bir şekilde sunamıyor. Yardım edecek olanlar bile öncelikle kendi ailesine yardım etmekte. Geçen yıl bu dönemde burs bekleyen öğrencilerime sıkça ulaşanlar vardı, ama bu yıl telefonlarım sessiz kaldı.” şeklinde konuştu.
Projeler ve İş Birliği Eksikliği
Zekiye Seferbey, Balıkesir’deki yardım kuruluşlarının yetersiz iş birliği içinde olduğunu belirtti. Seferbey, “Vali’ye sunduğumuz bir projemiz vardı. Balıkesir’deki yardım kuruluşlarının birleşmesini ve her kuruluşun şehrin bir veya iki mahallesine odaklanarak düzenli bir şekilde yardım sağlamasını önerdik. Bu şekilde, yardımlar herkese ulaşacak ve mağduriyetler en aza indirilecekti. Ancak, maalesef yeterli birlikteliği sağlamakta zorlanıyoruz.” dedi.
Yardımseverlere Çağrı
Yardım etmek isteyenlere de seslenen Seferbey, “Derneğimize yardım etmek isteyenler, doğrudan kırtasiye ürünleri alarak dernek binamıza bırakabilir. Ürün alamayanlar ise para bağışında bulunabilir ve makbuz alabilirler. Destek olmak isteyenler doğrudan dernekle iletişime geçebilirler.” dedi.
Haber: Elif Şahin Akdeniz
Balıkesir Anneler Derneği Bu Sene Hediyelerini Yetkililerden İstiyor